VPN-marktanalyse van verkeer en merken


Virtual Private Networks zijn een groeiende marktsector. Bezorgdheid over online privacy, censuur en een groeiend verlangen naar toegang tot geo-beperkte inhoud betekent dat meer mensen dan ooit tevoren zich tot VPN's wenden. Onderzoek suggereert zelfs dat 25% van de wereldwijde internetgebruikers nu een VPN gebruikt om hun verbinding te beveiligen.

Om de VPN-markt beter te begrijpen, we hebben het verkeer onderzocht voor de top 20 VPN-providers van vpnMentor. Uit bepaalde patronen en onregelmatigheden die naar voren zijn gekomen, we konden inzicht krijgen in welke strategieën leiden tot een toename van het aantal bezoekers.

We delen deze informatie in de hoop dat VPN-providers nieuwe wegen voor groei kunnen vinden.

Wat zijn de vpnMentor Top 20?

Bij vpnMentor beoordelen we regelmatig VPN's om onze lezers de beste en meest betrouwbare informatie te geven met betrekking tot snelheid, stabiliteit, waar voor uw geld en het niveau van klantenservice.

Hoewel bedrijven ons kunnen vragen om onze beoordelingen opnieuw te bezoeken - met name nadat ze wijzigingen in hun services hebben aangebracht - kunnen ze niet wat we schrijven verwijderen, wijzigen of beïnvloeden. Dit betekent dat onze lezers erop kunnen vertrouwen dat onze beoordelingen betrouwbaar zijn en op geen enkele manier bevooroordeeld zijn.

Wereldwijde ranglijsten voor bedrijfsverkeer

GelijkaardigWeb creëerde een wereldwijde rangorde van websites op basis van het aantal unieke bezoekers van een site, evenals het aantal paginaweergaven dat deze bezoeken genereren.

Volgens SimilarWeb in maart 2018, de best gerangschikte VPN-website uit onze top 20 was ExpressVPN, bij 2.445. ExpressVPN is al lange tijd een belangrijke speler en heeft zich bewezen met zijn hoge servicekwaliteit, dus zijn hoge rangorde zal niet iedereen verbazen die bekend is met de VPN-markt.

De rangschikking van de volgende zes VPN's is aanzienlijk gedaald (Nord, PIA, TunnelBear, CyberGhost, Hotspot Shield en IPVanish), die allemaal een relatief vergelijkbare populariteit hebben. Hieruit zien we dat er is een duidelijke koploper in de VPN-markt, gevolgd door een pakket stevig geplaatste middelgrote VPN's, die op hun beurt worden gevolgd door kleinere VPN's waarvan het populariteitsniveau varieert.

Er moet echter worden opgemerkt dat de populariteit van een website (d.w.z. de wereldwijde rangorde) hoeft niet noodzakelijkerwijs de populariteit van een product aan te geven. Ja, veel sites trekken nieuwe bezoekers aan door hun product aan te bevelen door tevreden klanten. Echter, er zijn genoeg andere redenen voor veel verkeer.

Deze omvatten merkherkenning, grote advertentiebudgetten en kwaliteitsvolle SEO marketingbenaderingen. Van de ranglijst, we weten eigenlijk niet hoeveel bezoeken hebben geleid tot gedownloade VPN's. voorts, wereldwijde ranglijsten houden geen rekening met bouncepercentages. (Deze worden hieronder meer gedetailleerd besproken.)

Er moet ook worden opgemerkt dat de globale ranglijst niet correleert met de rangorde van vpnMentor.

Wereldwijd verkeer Top 20 Wereldwijde ranglijstpositie - maart 2018 (kleiner aantal = meer verkeer)
uitdrukken 2445
NordVPN 7664
PrivateInternetAccess 14.038
TunnelBear 14.044
CyberGhost 15.092
Hotspot-schild 18.776
IPVanish 22.763
HMA 24.180
Vypr 36.382
SaferVPN 48.662
Proton 49.381
TorGuard 52.020
VPNUnlimited 59.182
Trust.Zone 68.102
PrivateVPN 118.806
Ivacy 129.164
SwitchVPN 133.519
Gans 163.553
TigerVPN 589.004
VPN99 31.919.700

Een ander vermeldenswaardig punt is dat terwijl wereldwijde ranglijsten van bezoekers een beeld geven van hoeveel mensen deze websites bezoeken ten opzichte van anderen, ze vertellen ons niets over het gedrag van de bezoekers. We kunnen niet zeggen of bezoekers bezig zijn met inhoud, informatie zoeken of per ongeluk op links klikken.

Aantal bezoeken

De onderstaande tabel geeft het aantal bezoeken aan elke website in maart 2018 weer. De betekenis achter deze cijfers is enigszins dubbelzinniger dan de wereldwijde ranglijst, omdat de weergegeven bezoeken zijn niet noodzakelijkerwijs unieke bezoekers. Dat betekent dat terwijl sommige mensen naar de website komen omdat ze geïnteresseerd zijn in het product, anderen misschien terugkeren omdat een product niet goed presteert en ze technische ondersteuning en probleemoplossing nodig hebben.

Dat gezegd hebbende, de plaatsing van de VPN's verschilt niet zo veel van de wereldwijde ranglijst, met ExpressVPN bovenaan, gevolgd door NordVPN en de andere middelgrote VPN's.

VPN-marktanalyse van verkeer en merken

Waar we verschillen beginnen te zien, is hoe bezoekersaantallen zijn de afgelopen zes maanden veranderd.

De volgende grafiek presenteert de procentuele wijziging van het aantal bezoeken per site van het laagste punt in de afgelopen zes maanden naar het hoogste punt. Op basis hiervan kunnen we analyseren wat een plotselinge piek of achteruitgang in het verkeer kan hebben veroorzaakt.

VPN-marktanalyse van verkeer en merken

Drie VPN-providers vallen op. De eerste is ProtonVPN, die zijn hoogtepunt bereikte in januari 2018. Dit valt samen met de lancering van de gratis Android-app, die waarschijnlijk verantwoordelijk was voor de piek.

VPN-marktanalyse van verkeer en merken

Het tweede hoogtepunt is TigerVPN, dat een verandering van 287% in bezoekersaantallen laat zien, met het hoogste ook in januari 2018. Als je kijkt naar het totale aantal bezoeken van TigerVPN (zie "Totaal aantal bezoeken in maart 2018"), is het echter duidelijk dat de provider heeft in het algemeen niet veel verkeer. Daarom leidt zelfs een kleine toename van het aantal bezoekers van de site tot een aanzienlijke verandering.

Ten slotte is de meest dramatische verschuiving te zien in SaferVPN, die een verandering van 297% laat zien, met een piek in december 2017. In dit geval vond de piek plaats in combinatie met een kerstuitverkoop.

Om een ​​beter inzicht te krijgen in wat heeft bijgedragen aan deze veranderingen, hebben we gekeken welke bronnen verkeer naar de sites hebben geleid.

Verkeersbronnen

De sprong van december van SaferVPN kan beter worden begrepen bij het bestuderen van de onderstaande grafiek. Hier zien we dat SaferVPN veel meer dan de andere VPN's in december 2017 investeerde in display-advertenties.

VPN-marktanalyse van verkeer en merken

Display-advertenties bestaan ​​al bijna 25 jaar, met banneradvertenties die voor het eerst in 1994 verschijnen. Dat gezegd hebbende, is het lastig om een ​​balans te vinden tussen het maken van flitsende, te kleurrijke advertenties die de gebruiker irriteren, en subtielere advertenties die de oog - velen in de marketingwereld doen geloven dat banneradvertenties onderweg zijn.

Dit is waarschijnlijk de reden waarom de meeste VPN-providers relatief weinig middelen toewijzen om advertenties weer te geven.

Desalniettemin zien we in onderstaande grafiek dat ten opzichte van andere VPN's display-advertenties verantwoordelijk waren voor een behoorlijke hoeveelheid verkeer voor SaferVPN in december.

De focus op display-advertenties in december 2017 is zelfs nog groter wanneer deze wordt vergeleken met verkeersbronnen in maart 2018.

VPN-marktanalyse van verkeer en merken

Er moet echter worden opgemerkt dat SaferVPN was niet de enige VPN die een vakantie-deal aanbood. In feite, met uitzondering van VPN99 en VPNUnlimited, deden al onze top 20 dat.

De enige twee VPN's naast SaferVPN die maandelijkse deals onder de drie dollar aanboden, waren NordVPN en CyberGhost. Interessant is dat de deals van NordVPN en CyberGhost op drie jaar lang $ 2,75 per maand waren, terwijl de deal van SaferVPN, twee jaar lang $ 2,45 per maand, meer bezoekers naar hun site trok.

Hieruit lijkt het dat gebruikers zijn meer geïnteresseerd in een lagere prijs op de korte termijn dan meer besparingen op de lange termijn.

Het is waarschijnlijk dat degenen die nog geen VPN hebben gebruikt, zich bijzonder aangetrokken voelen tot een koopje op korte termijn, omdat ze extra ongerust zijn over het plegen van een type product dat ze nog nooit hebben gebruikt. Ze zouden ook eerder worden aangetrokken door display-advertenties dan iemand die bekend is met VPN's, omdat deze waarschijnlijk vertrouwde bronnen heeft van waaruit ze verwijzingen krijgen.

De bovenstaande grafiek laat zien dat in maart Trust.Zone voorop liep in het verkeer van display-advertenties. Echter, een terugblik op hun procentuele verandering in de afgelopen zes maanden laat zien dat ze geen specifieke piek hebben ervaren. En eigenlijk had March eigenlijk de minste bezoekersaantallen van die periode.

Let op: volgens de grafiek "Verkeersbronnen december 2017" zijn VPN99 en VPNUnlimited volledig afhankelijk van direct verkeer. Omdat andere gegevens echter onvolledig waren, zijn wij van mening dat dit geen uitsluitsel geeft. Dat gezegd hebbende, verkeersbronnen voor VPNUnlimited lijken tegen maart 2018 te zijn gediversifieerd.

Zoekmachineverkeersbron

Er zijn twee manieren voor bedrijven om hun websites op de eerste pagina van de resultatenpagina van een zoekmachine te krijgen - organisch of via betaalde advertenties. Met organische middelen de eerste pagina bereiken, bedrijven moeten betrokken zijn bij hun inhoud en hun gebruikers, SEO begrijpen en goed gebruikmaken van backlinks. Wanneer u betaalt voor zoekresultaten, kunt u echter eenvoudig op pagina één terechtkomen.

Om deze resultaten echter een goed rendement op de investering te bieden, moeten ze zich vertalen in betalende klanten. Dit vereist een effectieve marketingtrechter. Elke keer dat een bezoeker op een betaalde link klikt, kost het bedrijf geld. Blijven investeren in Google Ads, bijvoorbeeld, zonder de juiste strategie om bezoekers om te zetten in klanten, is niet kosteneffectief.

Als we de onderstaande grafiek bekijken, kunnen we dat overweldigend zien, VPN's ontvangen verkeer van organisch zoekverkeer. Hoewel de meeste VPN's betaald zoeken gebruiken, is het meeste verkeer dat ze via dit kanaal ontvangen 28% (in het geval van GooseVPN).

ExpressVPN komt op de tweede plaats voor het meeste verkeer via betaald zoeken, maar dit is waarschijnlijk omdat het al zo populair is, het moet alle beschikbare verkooppunten gebruiken om continu nieuwe bezoekers te genereren.

VPN-marktanalyse van verkeer en merken

Bouncepercentages

Bouncepercentages zijn het percentage bezoekers dat een site verlaat na slechts één pagina te hebben bezocht - de pagina waarop ze terechtkomen. Voor de meeste websites geldt dat hoe lager het bouncepercentage, hoe beter.

Aan de andere kant is het mogelijk dat bezoekers eenvoudig landen op de pagina die ze nodig hebben en vertrekken zodra ze de informatie vinden die ze zochten, zonder op de site te hoeven klikken. In dit geval is het feit dat ze stuiteren een indicator voor het succes van de website.

Deze variabelen beginnen onder andere uit te leggen waarom er is geen verband tussen bouncepercentages en de top 20 VPN's zoals bepaald door vpnMentor.

VPN-marktanalyse van verkeer en merken

Terugkerend naar de websiteprestaties van SaferVPN, laat de bovenstaande grafiek zien dat het in december 2017 daadwerkelijk is had het hoogste bouncepercentage van alle providers. Dit betekent dat terwijl veel mensen naar de website kwamen, velen vertrokken ook voordat ze de VPN downloaden.

Dit kan een van de effecten van display-advertenties zijn. Mensen kunnen op een advertentie klikken zonder echt te begrijpen waarvoor deze is bedoeld en zich dan realiseren dat deze niet is wat ze willen en verlaten. Of - vooral in het geval van pop-upadvertenties - gebruikers kunnen zelfs per ongeluk klikken. Hoewel dit in het algemeen meer verkeer tot gevolg zou hebben, zou het van mindere kwaliteit zijn en is het onwaarschijnlijk dat dit resulteert in een rendement op de investering.

Een soortgelijke correlatie tussen een betaald middel om verkeer te genereren en het bouncepercentage is te zien in het geval van GooseVPN. In maart kreeg GooseVPN meer verkeer via betaald zoeken dan elke andere VPN (zie "Betaald versus organisch zoeken maart 2018"), en die maand zag ook een aanzienlijke toename van het bouncepercentage in vergelijking met december.

Social media verkeer

Zoals te zien is in de grafiek 'Verkeersbronnen maart 2018', speelt sociale media een relatief kleine rol bij het binnenhalen van webverkeer. Desalniettemin is het de moeite waard om, gezien hun belangrijke rol in het internetecosysteem, nader te bekijken welke platforms het meest effectief zijn voor het genereren van bezoekers aan VPN-sites.

VPN-marktanalyse van verkeer en merken

Opmerking: er waren geen gegevens beschikbaar voor VPN99

Vanaf april 2018 blijft Facebook het populairste sociale-mediaplatform ter wereld. Volgens Statista houden de 2,2 miljard actieve maandelijkse gebruikers het voor op YouTube, dat slechts 1,5 miljard actieve maandelijkse gebruikers beheert.

Ondanks dit, voor VPN's, verkeer van YouTube overtreft ver verkeer van Facebook. In feite voor 89% van onze VPN-providers, YouTube is het beste sociale mediaplatform voor het genereren van bezoeken, en voor de meeste hiervan is het goed voor meer dan de helft van hun verkeer. Dit komt waarschijnlijk omdat YouTube bekend staat om zijn tutorials en beoordelingen.

Voor de resterende providers levert Reddit het meeste verkeer op. Zoals in het geval van YouTube, dit kan heel goed komen door probleemoplossing, omdat Reddit een nuttig platform is voor technisch advies via crowdsourcing. Bovendien is Reddit een platform dat waarschijnlijk wordt bewoond door mensen die waarde hechten aan anonimiteit.

Hoewel Facebook niet zoveel verkeer genereert als YouTube of Reddit, genereert het wel enkele bezoeken. Dit geeft waarschijnlijk minder aan over het nut van Facebook met betrekking tot VPN's dan over de alomtegenwoordigheid van het platform. Als de nummer twee wereldwijd gerangschikte website, zou het opmerkelijk zijn als het geen rol zou spelen in webverkeer.

Eigenlijk, VPN-gebruikers zijn waarschijnlijk vooral afkerig van de sociale media-gigant, omdat ze zich vaak zorgen maken over privacy en censuur. Facebook heeft ook niet de beste reputatie, dus het is waarschijnlijk dat dit platform onder VPN-enthousiastelingen met enige reserve, zo niet regelrechte scepsis wordt behandeld.

Als u verkeer via sociale media wilt vergroten, het is het beste om YouTube te gebruiken in plaats van een ander platform.

Geografische verkeersbronnen

Verhoogde censuur en een verlangen om iemands privacy te beschermen zijn twee van de belangrijkste redenen waarom mensen ervoor kiezen om VPN's te gebruiken. Gezien dit zou het redelijk zijn om aan te nemen dat het grootste deel van het verkeer naar de websites van onze top 20 VPN zou afkomstig zijn uit landen waar censuur het meest voorkomt, zoals China, Saoedi-Arabië en Noord-Korea. De resultaten van maart 2018 laten echter iets heel anders zien.

VPN-marktanalyse van verkeer en merkenVan alle 20 VPN's, 85% krijgt meer verkeer uit de Verenigde Staten dan uit enig ander land, waarbij het VK voor 95% op nummer twee komt.

Waarom is er een verschil tussen de landen waar VPN's het meest nodig zijn en de landen waar onze VPN's het meeste verkeer ontvangen?

Een antwoord kan een gebrek aan kennis zijn. Bijvoorbeeld, sites van VPN-providers en de websites die VPN's bespreken (inclusief vpnMentor) zijn verboden en geblokkeerd in China.

Prijs is waarschijnlijk een factor die voorkomt dat mensen in de meest gecensureerde landen zich aanmelden voor VPN-services. De meeste maandelijkse abonnementen van onze top 20 VPN's kosten tussen de drie en twaalf dollar, dus het is geen wonder dat de opname hoger is in meer welvarende landen. Als dit het geval zou zijn, zou hieruit volgen dat gratis VPN's populairder zouden zijn in deze landen.

Helaas hebben we geen grondige beoordeling uitgevoerd of dit waar is, want we hebben slechts één gratis VPN - Tunnelbear - in onze top 20.

Er moet ook worden opgemerkt dat de bovenstaande grafiek is gebaseerd op waar VPN's zijn gekocht. Het is heel goed mogelijk dat VPN's worden gebruikt in gecensureerde landen, maar door bezoekers uit het buitenland, in plaats van de lokale bevolking.

Het is ook zeer waarschijnlijk dat de lokale bevolking in landen met uitgebreide online censuur feitelijk VPN's gebruikt - alleen niet die in onze top 20. Bijvoorbeeld, AstrillVPN staat bekend als extreem populair in China. Daarom moet de bovenstaande grafiek niet worden beschouwd als een indicator voor het algemene VPN-gebruik in het algemeen.

Andere opmerkelijke observaties zijn dat GooseVPN haalt 38% van zijn bezoekers uit Nederland en VPN99 haalt al zijn verkeer uit Rusland en Finland. De reden voor het eerste is duidelijk - GooseVPN is gevestigd in Nederland; ze kennen daarom waarschijnlijk hun doelgroep en zijn bedreven in marketing en gericht op de specifieke behoeften.

Evenzo is VPN99 Russisch, hoewel de reden voor zijn populariteit bij Finland minder duidelijk is. Misschien is de VPN eenvoudigweg door bepaalde Finse beïnvloeders overgenomen en vervolgens mondeling verspreid.

Over het algemeen is dat heel duidelijk Engels sprekende landen domineren als het gaat om het kopen van VPN's. In feite zelfs VPN-providers die in andere talen vertalen, profiteren er eigenlijk niet veel van.

ExpressVPN is bijvoorbeeld beschikbaar in 16 talen, waaronder die in zeer gecensureerde landen zoals Turkije, Thailand, Noord-Korea en Rusland. En toch is Nederland het enige niet-Engelstalige land dat in de top vijf staat, dat minder dan 5% van de bezoeken vertegenwoordigt.

VPN-marktanalyse van verkeer en merken

Bovendien staat IPVanish, dat alleen beschikbaar is in het Engels, Duitsland en Italië in de top vijf, wat aangeeft dat zelfs niet-Engelse sprekers waarschijnlijk naar VPN's in het Engels zoeken en deze gebruiken.

VPN-marktanalyse van verkeer en merken

Met deze gegevens is het moeilijk om te bepalen hoe u gebruik kunt maken van niet-Engelstalige markten. Het is echter duidelijk dat vertalingen bieden is geen erg efficiënte toewijzing van middelen.

Drastische veranderingen in de VPN-markt

De VPN-markt evolueert voortdurend. Door naar Google Trends te kijken, kunnen we zien hoe verschillende VPN's de markt hebben overgenomen.

In de afgelopen jaren, de populairste VPN's zijn ExpressVPN, NordVPN en PIA.

We kunnen in de onderstaande grafiek zien dat PIA en ExpressVPN begin 2016 nek aan nek zaten, waarbij NordVPN net achterbleef. Toch nam ExpressVPN in september 2016 de leiding, gevolgd door NordVPN. PIA bleef statisch en verloor toen geleidelijk aan grip.

In april 2017 zien we een verschuiving, waarin NordVPN ExpressVPN vervangt. Dit is ongeveer dezelfde tijd dat NordVPN begon met het implementeren van meer servers, betere kortingen en meer functies. We zien dat dat zijn vruchten heeft afgeworpen en NordVPN is nu de leider onder die drie.

VPN-marktanalyse van verkeer en merken

Evenzo laat een zoekopdracht naar "NordVPN" en "Beste VPN" zien dat die twee termen langzaam steeds meer synoniem worden.

VPN-marktanalyse van verkeer en merken

We hebben hierboven al gezegd dat ExpressVPN en NordPVN op hun eigen niveau staan ​​en deze grafiek lijkt te bevestigen dat.

De middelgrote VPN's, zoals PrivateVPN en SaferVPN, laten echter ook een evolutie zien.

Hoewel PrivateVPN in 2009 werd opgericht - veel eerder dan SaferVPN, dat in 2013 debuteerde - lijkt deze laatste populairder te zijn.

VPN-marktanalyse van verkeer en merken

Het lijkt erop dat de deals, kortingen en display-advertenties van SaferVPN zijn vruchten afwerpen in termen van het genereren van verkeer.

Wat dit laat zien, is dat het niet alleen een kwestie is van hoe goed een VPN is gevestigd, maar ook hoe goed het zijn naam verspreidt en zijn service verbetert.

conclusies

Uit de bovenstaande analyse kunnen een aantal conclusies worden getrokken.

  1. Verkoop en kortingen trekken verkeer van nieuwe gebruikers. Dit is te zien aan de dramatische toename van het verkeer naar SaferVPN in december 2017. In deze gevallen is een lagere prijs op korte termijn, gevolgd door een prijsverhoging, effectiever dan een iets hogere prijs die uiteindelijk meer geld zou besparen in de lange termijn. Dat gezegd hebbende, verkeer vanwege kortingen kan worden geassocieerd met een hoog bouncepercentage, en het is onduidelijk hoeveel verkeer resulteert in daadwerkelijke verkoop. Het afhaalrestaurant zou dat dan moeten zijn kortingen zijn een geweldige manier om potentiële klanten naar een website te krijgen - maar zodra ze daar zijn, moet er een effectieve aankooptrechter aanwezig zijn om bezoekers actie te laten ondernemen.
  2. evenzo, betaalde advertenties kunnen ook een krachtig middel zijn om verkeer te genereren. Dit kan worden gezien in het geval van zowel SaferVPN als GooseVPN. Zoals kortingen, betaalde advertenties gaan vaak hand in hand met hoge bouncepercentages.
  3. Hoewel sociale media niet het meest effectieve kanaal zijn om bezoekers naar een site te trekken, als een VPN-provider ervoor kiest om deze weg te ontwikkelen, de beste gok zou zijn via YouTube.
  4. Hoewel er een paar VPN's met een zeer gericht publiek bestaan, overweldigend, VPN's worden gekocht door Engelstaligen. Dit suggereert dat er valt weinig te winnen bij het vertalen van VPN-websites in extra talen.

We hopen dat de bovenstaande gegevens en analyses waarde hebben opgeleverd en kunnen worden gebruikt om de VPN-markt verder te ontwikkelen en uit te breiden.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

9 + 1 =

map