Top 10 beste gratis VPN’s voor laptops in 2020


Moet u uw laptop beschermen, maar wilt u geen fortuin betalen voor een premium VPN? Ik begrijp het volledig. Daarom heb ik besloten om de tien te vinden beste gratis VPN's voor laptops.

Onthoud dat geen 'gratis VPN' is ooit echt gratis. Enkele gratis VPN's downloaden malware naar uw apparaat en houd uw digitale voetafdrukken bij.

Daarom adviseer ik het gebruik van een premium service zoals NordVPN. Het maakt gebruik van geavanceerde beveiligingsfuncties en het heeft een strikt logboekbeleid dat uw anonimiteit garandeert. Bovendien kan het alle beste streamingdiensten deblokkeren, inclusief Netflix US. NordVPN heeft een 30 dagen risicovrije geld-terug-garantie dus je kunt het proberen voordat je je abonneert.

Het goede nieuws is dat er een paar gratis VPN's zijn die veilig te gebruiken zijn. Ik testte 33 VPN's om de te vinden veiligste gratis VPN's om uw laptop te beschermen. 

Beste gratis VPN's voor laptops - Beknopte handleiding

 1. NordVPN: Onbeperkte gegevens, razendsnelle servers en robuuste beveiligingsfuncties, waaronder DNS- en IPv6-lekbescherming. Je kunt testen NordVPN met zijn 30 dagen geld-terug-garantie.
 2. Windscribe: 10 GB gratis data per maand en de mogelijkheid om censuur en geoblokken te omzeilen, maar het kan Netflix VS niet deblokkeren.
 3. TunnelBear: 500 MB gratis data per maand en servers in 22+ landen. Dat zijn voldoende gegevens om je e-mails en sociale media te controleren, maar je kunt geen torrent of streamen.
 4. ZenMate: Onbeperkte gratis gegevens en militaire versleuteling, maar het beperkt uw snelheid tot 2 Mbps. Dit is geschikt om te browsen, maar het is niet snel genoeg voor torrenting of streaming in high definition.
 5. ProtonVPN: Onbeperkte gratis gegevens en perfect voorwaarts geheim, maar u hebt slechts toegang tot drie serverlocaties.

Bekijk de andere 5 gratis VPN's voor laptops

Wat is de vangst met gratis VPN's?

Gratis VPN's klinken in theorie geweldig, maar ze kunnen u op de lange termijn meer kosten dan een premium VPN. Laten we eens kijken naar de risico's die u kunt lopen als u een gratis VPN op uw laptop gebruikt.

Veiligheid

Het bouwen van een veilige VPN vergt veel planning en ontwikkeling is erg duur. Gratis VPN's kunnen niet zoveel geld investeren in het opbouwen en onderhouden van hun netwerk.

De meeste gratis VPN's besparen geld door essentiële beveiligingsfuncties uit te schakelen. Ze gebruiken minder beveiligde coderingsprotocollen en sommige registreren zelfs uw browse-activiteit om aan adverteerders te verkopen.

Over advertenties gesproken, veel gratis VPN's vertonen storende pop-ups, en sommige zijn betrapt op het downloaden van schadelijke malware naar apparaten van gebruikers. 

Premium VPN's kunnen het zich veroorloven om te investeren in sterkere beveiligingsfuncties, zoals kill-switches en codering van militaire kwaliteit. Ze slagen of mislukken op basis van hun reputatie, dus ze lopen geen risico zaken te verliezen door uw informatie aan derden te lekken.

Compatibiliteit

De meeste gratis VPN's die ik testte, hadden alleen apps voor Windows. Als je laptop macOS, Linux of Chrome OS gebruikt, heb je pech.

Zelfs als uw laptop Windows gebruikt, je zult niet veel gratis VPN's vinden met bruikbare Windows-apps. Gratis services brengen patches en updates niet vaak genoeg uit, dus de apps zijn vaak traag. Tijdens mijn test bevroor sommigen zelfs mijn laptop en ik moest hem opnieuw opstarten om hem weer werkend te krijgen. 

Premium VPN's bieden apps voor alle besturingssystemen. Sommigen hebben zelfs apps voor uw gameconsole en smart-tv. Deze apps worden regelmatig bijgewerkt, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over slechte prestaties of vertraging.

beperkingen

Gratis VPN's beperken uw bandbreedte, snelheid, serverlocaties en gegevens om geld te besparen en u aan te moedigen om te upgraden naar een premium-abonnement.

Beperkte serverlocaties betekenen dat gratis VPN's kunnen meestal geen geoblokken omzeilen, dus je hebt geen toegang tot streamingdiensten zoals Netflix en SlingTV. Zelfs als u een service kunt deblokkeren, verminderde bandbreedte en gegevens maakt het onmogelijk om in high definition te kijken. 

Premium VPN's werken met wereldwijde servernetwerken en vele hebben streaming-geoptimaliseerde servers die geo-beperkingen en VPN-blokken kunnen overwinnen. Ze bieden ook onbeperkte gegevens, bandbreedte en snelheden.

De beste gratis VPN's voor laptops

Ik testte 33 gratis VPN's om de beste opties voor laptops te vinden. Ik zocht naar services met browserextensies, hoogwaardige beveiliging, laptopspecifieke functies.

1. NordVPN

NordVPN

 • Onbeperkte gegevens en hoge snelheden
 • Ui via VPN voor Tor
 • Tot zes gelijktijdige verbindingen
 • DNS- en IPv6-lekbescherming
 • 5.100+ servers in 60 landen
 • P2P en voor streaming geoptimaliseerde servers
 • Werkt met: Netflix, Hulu, BBC iPlayer, HBO GO, Amazon Prime Video, Showtime, SlingTV
 • Compatibel met: Windows, macOS, Android, iOS, Linux, AndroidTV, Chrome, Firefox en routers

NordVPN is een premium-service, maar het is genereus 30 dagen risicovrije geld-terug-garantie zet het bovenaan mijn lijst. Een maand is voldoende tijd om te beslissen of je de service leuk vindt en je krijgt toegang tot alle premium functies terwijl je het test.

Het maakt gebruik van 256-bit AES-codering om uw verkeer te anonimiseren. NordVPN houdt een strikt beleid zonder logboeken, wat betekent dat je browseactiviteit nergens wordt geregistreerd. Het is gevestigd in het privacyvriendelijke Panama, buiten de 5/9/14-Eyes' jurisdictie.

IPv6 en DNS-lekbescherming werk om mogelijke beveiligingslekken te voorkomen die uw locatie en surfactiviteit naar derden lekken, zoals uw internetprovider (ISP). Als u wilt streamen, is DNS-lekbescherming een essentieel hulpmiddel voor het omzeilen van VPN-blokken.

Het netwerk bestaat uit 5.100+ high-speed servers in 59 landen, inclusief voor streaming geoptimaliseerde servers die Netflix US en Hulu kunnen deblokkeren. De CyberSec-functie blokkeert advertenties en trackers terwijl je streamt en browst. Het helpt ook malware-infecties te voorkomen door verdachte websites te blokkeren voordat ze worden geladen.

NordVPN heeft speciale P2P-servers. Deze servers zijn snel en geoptimaliseerd voor torrenting. U kunt de Onion via VPN-functie in de app inschakelen voor eenvoudige toegang tot Tor and.onion-websites.

Er zijn apps voor bijna elk besturingssysteem, en u kunt maximaal zes van uw apparaten beveiligen met één account. U kunt dus uw telefoon, tv en tablet beschermen zonder te betalen voor extra abonnementen.

Ondersteuning is 24/7 beschikbaar via de livechat op de startpagina van NordVPN.

We hebben NordVPN op de proef gesteld om te zien hoe het zich verhoudt tot andere premium en gratis services. U kunt de uitgebreide beoordeling van mijn collega over de volledige resultaten lezen. 

Begin nu met NordVPN!

2. Windscribe

windscribe-apparaten

 • 10 GB gratis data per maand
 • WebRTC / IPv6 / DNS-lekbescherming
 • Servers op tien locaties
 • Ondersteunt P2P-verbindingen
 • Werkt met: HBO GO, YouTube en Kodi
 • Compatibel met: Windows, macOS, Android, iOS, Linux, Chrome, Firefox, Opera, Amazon Fire TV, Nvidia Shield, Kodi en routers

Windscribe is een echt gratis VPN-service met 10 GB data per maand en geavanceerde beveiligingsfuncties. Dat is genoeg om tien uur video te bekijken, maar je hebt geen toegang tot streamingdiensten tenzij je een upgrade uitvoert. Als u meer gegevens nodig hebt, kunt u een extra 5 GB verdienen door het bedrijf te tweeten.

In tegenstelling tot de meeste gratis VPN's, het vereist geen persoonlijke informatie om te registreren. U hoeft alleen uw e-mailadres op te geven, wat betekent dat uw identificeerbare informatie niet wordt bewaard.

Het is streng geen logboekbeleid en codering van militaire kwaliteit houd uw activiteit anoniem. Je kunt de Stealth-modus van Windscribe gebruiken om omzeil censuur en geoblokken in zelfs de meest restrictieve regio's van de wereld, waaronder China en Rusland.

Windscribe maakt torrenting mogelijk, en het is snel genoeg om grote bestanden snel te downloaden. Hoewel het geen toegang heeft tot Netflix of Hulu, kon ik YouTube en Kodi naadloos streamen.

U hebt toegangsservers op 10 wereldwijde locaties. Dit is niet zo beperkend als de meeste gratis VPN's, maar het betekent dat u geen geografische beperkingen van andere landen kunt deblokkeren.

De apps zijn eenvoudig te installeren en bevatten een ingebouwde firewall en Cruise Control, die u verbindt met de snelst beschikbare server. Er worden geen pop-ups in de app weergegeven, maar er is geen ad blocker, zodat u nog steeds advertenties ziet op websites van derden, zoals YouTube.

De chatbot van Windscribe kan bijna elke vraag over functies en plannen beantwoorden. Als dit niet het geval is, verbindt het u met een menselijke vertegenwoordiger voor ondersteuning via live chat.

Wilt u meer weten over Windscribe? Bekijk in onze review beter hoe het onze tests heeft doorstaan.

Begin nu met Windscribe!

3. TunnelBear

Top 10 beste gratis VPN's voor laptops in 2020

 • 500 MB gratis gegevens per maand
 • Hogesnelheidsservers in meer dan 22 landen
 • Afzonderlijke, gratis ad blocker voor Chrome
 • Werkt met: HBO GO, YouTube, Kodi
 • Compatibel met: Mac, Windows, iOS, Android, Opera, Chrome en Firefox

TunnelBear biedt u 500 MB gratis gegevens per maand. Je kunt social media en je e-mails bijhouden of video's bekijken gedurende ongeveer 30 minuten, maar het zijn niet voldoende gegevens om grote bestanden of torrents te downloaden.

De schattige apps met berenthema zijn eenvoudig te downloaden en te gebruiken. Ik kon het in minder dan vijf minuten installeren en configureren. 

TunnelBear maakt gebruik van 256-bit AES-codering en hanteert een strikt beleid zonder logbestanden. De GhostBear-modus zorgt ervoor dat uw gecodeerde gegevens eruit zien als normaal verkeer onder Deep Packet Inspection (DPI). Dit is essentieel in landen als China, waar de overheid routinematig VPN-verbindingen blokkeert. Wanneer u de GhostBear-modus inschakelt, weten surveillancebureaus helemaal niet dat u een VPN gebruikt.

Er is een Chrome-extensie genaamd TunnelBear Blocker die blokkeert advertenties, trackers en Flash. Het is echter niet ingebouwd in de app, dus je moet het apart downloaden.

TunnelBear's Altijd aan-modus start de app en verbindt u met de best beschikbare VPN-server zodra u uw apparaat start, zodat u nooit onbeschermd bent. Waakzame modus is in wezen een kill-schakelaar die datalekken voorkomt in het zeldzame geval dat uw VPN-verbinding wegvalt.

U kunt de instelling Dichtstbijzijnde tunnel gebruiken om automatisch verbinding maken met de snelste server op basis van uw locatie. Het is geschikt voor basisbescherming tijdens het browsen, maar het is niet handig als u een geoblok probeert te omzeilen.

TunnelBear heeft geen toegang tot streamingdiensten zoals Netflix, Hulu of BBC iPlayer. Toch kon ik het gebruiken om geo-beperkte YouTube-video's en Kodi-add-ons te deblokkeren.

Ik weet niet zeker of TunnelBear iets voor u is? Lees meer over de functies in de volledige leveranciersbeoordeling. 

Begin nu met TunnelBear!

4. ZenMate

Zenmate-apparaten-new

 • Onbeperkte gratis gegevens
 • 128-bit codering
 • Vier serverlocaties
 • Werkt met: Netflix US, HBO GO, Hulu en Amazon Prime Video
 • Compatibel met: Chrome, Firefox en Opera

De gratis versie van ZenMate biedt onbeperkte gratis gegevens, maar het is alleen beschikbaar als browserextensie. Extensies zijn lichtgewicht en gemakkelijk te gebruiken, maar beschermen alleen uw browserverkeer. Gegevens van apps en andere programma's zijn niet gecodeerd.

De browserextensies gebruiken 128-bits codering. Hoewel lager dan 256-bit, is het nog steeds sterk genoeg om uw persoonlijke informatie te beschermen. ZenMate registreert uw browse-activiteit niet, een van beide.

Het kan streamingdiensten deblokkeren, waaronder Netflix US en Hulu. Maar uw verbindingssnelheid is beperkt tot 2 Mbps. De minimale snelheid die nodig is om Netflix in standaarddefinitie te streamen is 3 Mbps. Ik was nog steeds in staat om te streamen tijdens mijn tests, maar de snelheidsbeperking veroorzaakte buffering en verminderde mijn videokwaliteit. 

U hebt toegang tot servers in Duitsland, Hong Kong, Roemenië en de VS.. Omdat je alleen toegang hebt tot geoblocked content die beschikbaar is in deze landen, kun je BBC iPlayer niet streamen.

ZenMate is gevestigd in Duitsland, dat lid is van de 14-ogen Alliantie. Maar dit is niet zo zorgwekkend omdat ZenMate geen gegevens van u registreert. Zelfs als een geallieerde regering om informatie over u zou vragen, zou ZenMate ze niets kunnen geven.

Wanneer u zich voor het eerst registreert voor een gratis ZenMate-account, u krijgt een gratis proefperiode van 7 dagen voor de premium-service. Dit is geen abonnement en wanneer de proefperiode verloopt, worden er geen kosten in rekening gebracht.

Er is geen livechat, maar u kunt contact opnemen met de klantenservice via het contactformulier op de website. Toen ik contact opnam, kreeg ik binnen 24 uur antwoord.

Wil meer weten over ZenMate? Zie hoe het bestand was tegen uitgebreide testen in onze ZenMate-review.

Begin nu met ZenMate!

5. ProtonVPN

protonvpn-apparaten

 • Onbeperkte gratis gegevens en bandbreedte
 • IKEv2 / IPSec- en OpenVPN-protocollen
 • Servers in Japan, Nederland en de VS.
 • Werkt met: YouTube, Kodi, Netflix en Hulu
 • Compatibel met: Windows, macOS, Android, iOS en Linux

ProtonVPN geeft u onbeperkte gratis gegevens en bandbreedte. Het registreert geen van uw browse-activiteiten en biedt een perfect voorwaartse geheimhouding.

Perfect voorwaartse geheimhouding zorgt ervoor dat u voor elke sessie een nieuwe tijdelijke coderingssleutel hebt. Dit betekent dat, zelfs als een hacker een van uw coderingssleutels compromitteert, de rest van uw sessies veilig zijn.

Het maakt ook gebruik van 256-bit AES-codering, DNS-lekbescherming en een automatische kill-schakelaar. Het is gevestigd in Zwitserland, buiten de 5/9/14-Eyes 'jurisdictie.

De app's Altijd aan instelling brengt een VPN-verbinding tot stand zodra uw laptop wordt opgestart, zodat u altijd beschermd bent.

ProtonVPN geeft u geen advertenties weer, maar er is geen ingebouwde blocker. U ziet nog steeds advertenties van derden wanneer u browst en streamt.

Ik was in staat om Netflix en Hulu te streamen in standaarddefinitie met minimale buffering. Omdat ProtonVPN alleen gratis servers in Japan, Nederland en de VS beheert, moet u upgraden naar premium voor toegang tot servers in het VK en andere locaties. De gratis servers ondersteunen P2P-verbindingen. 

De beperkte serverselectie veroorzaakt netwerkcongestie tijdens piekmomenten. Met zoveel gratis gebruikers verbonden met slechts drie servers, raken de servers overbelast en vertragen ze. Ik ontdekte dat het tijdens trage periodes nog steeds snel genoeg was om mijn e-mails en Facebook te controleren, maar ik kon geen YouTube-video laden totdat de congestie was verdwenen. 

Er is een uitgebreide kennisbasis op de website. Als u daar geen antwoord op uw vraag kunt vinden, kunt u contact opnemen met de klantenservice via het ticketingsysteem in het helpcentrum.

U kunt meer lezen over de functies van ProtonVPN in onze uitgebreide review.

Begin nu met ProtonVPN!

6. PrivateVPN

PrivateVPN-apparaten

 • Gratis proefperiode van 7 dagen met onbeperkte gegevens
 • OpenVPN-, PPTP-, L2TP-, IKEv2 / IPSec-protocollen
 • IPv6-lekbescherming
 • Werkt met: Netflix, BBCiPlayer, YouTube en Kodi
 • Compatibel met: Windows, Mac, iOS, Android

PrivateVPN geeft u onbeperkte gegevens, snelheid en bandbreedte tijdens de gratis proefperiode van 7 dagen. U kunt ook tot zes van uw apparaten met één account verbinden.

Het houdt uw gegevens veilig bij codering van militaire kwaliteit en veilige VPN-protocollen, zoals OpenVPN, PPTP, L2TP en IKEv2 / IPSec. PrivateVPN's IPv6-lekbescherming houdt uw IP-adres verborgen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat andere apps uw locatie lekken.

PrivateVPN is gevestigd in Zweden, dat deel uitmaakt van de 14-Eyes Alliance. Maar u hoeft zich geen zorgen te maken, omdat PrivateVPN hanteert een strikt beleid zonder logs. Het heeft geen gegevens over uw browse-activiteit om te lekken.

U hebt toegang tot 150+ high-speed servers in 60 landen. Het kan de meest populaire streamingdiensten deblokkeren, waaronder Netflix US en BBC iPlayer. Je kan ook gebruik PrivateVPN om China's Great Firewall te omzeilen met behulp van het L2TP-protocol.

Als u problemen ondervindt en contact opneemt met de ondersteuning, kunt u rechtstreeks met ontwikkelaars spreken, zodat u altijd een antwoord krijgt dat u kunt vertrouwen.

Wilt u meer weten over PrivateVPN? Lees de prestaties testresultaten in onze review. 

Begin nu met PrivateVPN!

7. Opera VPN

opera apparaat afbeelding

 • Onbeperkte gratis gegevens en bandbreedte
 • Servers in drie regio's
 • Geen registratie vereist
 • Werkt met: YouTube en Kodi
 • Compatibel met: Windows, macOS, Linux en Android

Opera VPN is een gratis browserextensie voor Opera en OperaGX. Het geeft u onbeperkte gegevens en bandbreedte, maar servers zijn beperkt tot Azië, Europa en Amerika. U kunt geen server kiezen uit een specifiek gebied binnen deze regio's, dus het is moeilijk om geoblokken te omzeilen met Opera VPN.

Omdat het een browserextensie is, beschermt Opera VPN alleen uw Opera-verkeer. Het is niet beschikbaar voor andere browsers.

Het maakt gebruik van 256-bit encryptie en houdt een strikt no-log beleid. Ik ontdekte tijdens mijn test dat de servers van Opera VPN traag zijn. Ik was in staat om een ​​YouTube-video in lage definitie te bekijken, maar ik heb veel buffering meegemaakt. Het kan Netflix of andere streamingdiensten niet deblokkeren.

Er is een kort gedeelte met veelgestelde vragen over VPN op de hoofdwebsite van Opera, maar er is geen ondersteuning beschikbaar voor de browserextensie.

U kunt meer leren over de voor- en nadelen van het gebruik van Opera VPN door de diepgaande beoordeling van mijn collega lezen. 

Begin nu met OperaVPN!

8. hide.me

windows hide.me

 • 2 GB gratis data per maand
 • Automatische kill-schakelaar en 256-bit encryptie
 • Split tunneling
 • Werkt met: Hulu, Netflix, HBO Go, Spotify en Amazon Prime Video
 • Compatibel met: Windows, macOS, iOS, Android, Amazon Fire OS, Windows Phone, Linux, Blackberry, Chrome, Firefox, routers en NAS

Je krijgt elke maand 2 GB gratis data met hide.me. Het is voldoende om uw e-mail te controleren en uw Facebook bij te werken, of ongeveer twee uur in standaarddefinitie te streamen.

Jij kan toegang tot vijf serverlocaties met zijn gratis abonnement, maar u kunt slechts één apparaat per account beveiligen. hide.me is niet geschikt als u uw hele huishouden in één keer wilt verbinden.

Het maakt gebruik van premium beveiligingsfuncties, waaronder 256-bit encryptie, IP-lekbescherming en een automatische kill-schakelaar. Het registreert ook geen van uw gegevens.

U kunt de split tunneling functie om aan te passen welk verkeer via uw VPN gaat en welk uw lokaal IP-adres gebruikt. Slechts enkele premium VPN's bieden split tunneling, en het is zeldzaam om te zien in een gratis VPN.

Het kan Netflix US, Amazon Prime Video en Hulu deblokkeren. Het ondersteunt ook torrenting. Het vertraagt ​​je verbindingssnelheid niet, wat betekent dat je zonder vertraging torrent en streamt.

Ontdek meer over hide.me in onze expert review.

Ga nu aan de slag met hide.me!

9. Versnel

Top 10 beste gratis VPN's voor laptops in 2020

 • Maandelijks 2 GB gratis data
 • Ondersteunt P2P-verbindingen
 • 200+ servers in 50 landen
 • Werkt met: YouTube, HBO GO en Kodi
 • Compatibel met: Windows, macOS, Linux, iOS en Android

Speedify biedt u Elke maand 2 GB gratis data. U hoeft zich niet aan te melden of gevoelige informatie te verstrekken, en u hebt toegang tot 200+ servers in 50 landen.

Hoewel het Amerikaanse en Britse servers heeft, het kan Netflix, Hulu of BBC iPlayer niet deblokkeren. Ik had tijdens mijn tests toegang tot HBO GO, YouTube en Kodi.

Het maakt gebruik van AES 128-GCM-codering. Dit is niet zo sterk als 256-bit, maar het is nog steeds erg veilig. Het registreert uw browse-activiteit niet en biedt ook DNS-lekbescherming.

Aanbiedingen versnellen een functie voor kanaalbinding die claimt de snelheid en betrouwbaarheid van uw verbinding te verhogen door uw wifi-, mobiele en Ethernet-verbindingen te combineren. Tijdens mijn test ontdekte ik echter dat kanaalbinding niet hielp. Mijn verbinding was traag, zelfs met deze functie ingeschakeld. 

Het is ook belangrijk om dat op te merken kanaalbinding gebruikt twee keer zoveel gegevens. Dus als u een beperkt data-abonnement hebt met uw mobiele telefoon of wifi, moet u deze uitgeschakeld houden.

Wilt u meer weten over Speedify? Bekijk in onze review hoe het zich verhoudt tot andere best beoordeelde services. 

Begin nu met Speedify!

10. Betternet

betternet chromebook

 • 500 MB gratis gegevens per dag
 • Codering van militaire kwaliteit
 • Werkt met: YouTube en Kodi
 • Compatibel met: Mac, Windows, iOS, Android en Chrome

Betternet's advertentie-ondersteunde gratis abonnement omvat beveiliging op militair niveau en 500 MB gegevens per dag. Dit is voldoende om ongeveer acht uur te bladeren of 30 minuten te streamen. helaas, Betternet kan streamingdiensten zoals Netflix niet deblokkeren, maar ik kon YouTube en Kodi in standaarddefinitie bekijken.

Het maakt gebruik van 256-bit encryptie, maar er is geen automatische kill-schakelaar. Het Catapult Hydra-protocol is ontworpen om uw verbindingssnelheid te maximaliseren.

Betternet is gevestigd in de VS en valt binnen de 5/9/14-Eyes 'jurisdictie. Toen ik het privacybeleid controleerde, kwam ik erachter het registreert uw browse-activiteit niet, maar houdt wel enkele gegevens bij over uw verbinding, inclusief uw apparaat- en netwerkinformatie. Het verzamelt en versleutelt uw echte IP-adres, maar het verwijdert deze informatie nadat u de verbinding hebt verbroken.

Er is een uitgebreid gedeelte met veelgestelde vragen dat bijna elke vraag kan beantwoorden. U kunt ook contact opnemen met de klantenservice via het contactformulier op de website.

Bekijk onze grondige Betternet-review voor meer informatie over de beveiligingsfuncties. 

Begin nu met Betternet!

Veelgestelde vragen

Waarom is codering belangrijk voor laptopgebruikers?

Wanneer u zonder VPN op internet surft, kan iedereen uw browse-activiteit bespioneren. Dit omvat alle berichten die u verzendt en eventuele wachtwoorden die u op websites invoert

Versleuteling vergrendelt uw internetverkeer zodat hackers en spionnen er geen toegang toe hebben. Als een hacker uw verbinding onderschept en uw gegevens zijn gecodeerd, zien ze een reeks willekeurige letters en cijfers in plaats van uw persoonlijke gegevens.

Laptopgebruikers lopen een uniek risico omdat ze openbare wifi-netwerken gebruiken. Iedereen kan een openbaar wifi-netwerk exploiteren, inclusief cybercriminelen. U kunt verbinding maken met een gevaarlijk netwerk zonder dat u het weet, dus het is van essentieel belang dat uw persoonlijke gegevens worden gecodeerd.

Zijn VPN's legaal?

Ja. VPN's zijn volkomen legaal in de meeste landen. Slechts enkele regio's beperken of verbieden VPN-gebruik.

Maar maak je geen zorgen, er is nooit een toerist gearresteerd voor het gebruik van een VPN tijdens zijn vakantie.

Wat zijn de risico's van het gebruik van een gratis VPN op een laptop?

Ik vond het moeilijk om tien veilige gratis VPN's voor deze lijst te vinden. De meeste services die ik heb getest, gebruiken lage codering, registreren gegevens van gebruikers of hebben apps die niet werken.

Ik ontdekte dat de meeste gratis VPN's bezuinigen op beveiligingsfuncties. Door een minder beveiligde VPN te gebruiken, brengt u uw persoonlijke gegevens in gevaar. Dit omvat uw bankwachtwoorden, creditcardgegevens en aanmeldingen.

Samenvatting

Het is bijna onmogelijk om een ​​echt gratis VPN te vinden. Zelfs de beste gratis services beperken gegevens, snelheden en streaming. Sommige beperken zelfs beveiligingsfuncties, zodat u nooit weet of uw gegevens echt veilig zijn.

Dat is iets waar u zich geen zorgen over hoeft te maken als u een premium VPN gebruikt. De meeste premium services, zoals NordVPN, bieden gratis proefversies en geld-terug-garantie, zodat u ze gratis kunt testen. U hoeft uw veiligheid niet te riskeren of uzelf te beperken met een gratis VPN.

Meer informatie over VPN's voor uw andere apparaten vindt u in de handleiding van mijn collega de beste VPN's voor meerdere verbindingenOf bespaar jezelf wat geld op een premium service door onze te gebruiken aanbiedingen en coupons.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

34 − = 26

map