Sådan testes din VPN’s sikkerhed (Opdateret 2020)


Det primære mål med at bruge enhver VPN-tjeneste er datasikkerhed. Men hvordan kan du være sikker på, at din VPN faktisk beskytter dig? Der er flere involverede trin, mens du opretter en VPN, som giver mulighed for fejl, der kan lække dine data og udsætte din IP-adresse, selvom du er tilsluttet en VPN.

I denne artikel gør vi det guider dig gennem forskellige værktøjer, der kan bruges til at verificere VPN-forbindelser til forskellige typer lækager. Alle de nævnte forskellige testværktøjer fortæller dig, om din VPN faktisk beskytter dig eller ej.

 1. DNS-lækagetest

DNS er intet andet end Domain Name System. Det bruges til at give lettere adgang til websteder ved at oversætte domænenavne til tilsvarende IP-adresser. For eksempel har vpnmentor.com fået tildelt en IP-adresse 104.25.7.109. Du kan kontrollere din IP-adresse ved hjælp af dette værktøj.

I almindelige tilfælde udføres jobbet med at oversætte domænenavne til tilsvarende IP-adresser af din internetudbyder (ISP). Imidlertid, når du bruger en VPN, bliver din rigtige IP-adresse maskeret og forhindrer andre i at spore din placering. 

Nogle gange lækker oversættelsesanmodninger ud af VPN-tunnelen. På grund af dette udsættes din internetudbyders IP-adresse og placering for omverdenen. For at køre en DNS-lækketest skal du blot oprette forbindelse til en VPN, hvis server er placeret uden for dit land. Derefter kan du bruge visse værktøjer som dnsleaktest.com. Hvis IP-adressen, placeringen og andre detaljer svarer til din internetudbyder, lækker din DNS.

Bemærk, at DNS-lækager ikke udsætter din IP-adresse. Det lækker IP-adressen og placeringen af ​​din internetudbyder, som kan bruges til let at spore din IP-adresse.

For at forhindre DNS-lækager skal du bruge en VPN, der har deres eget krypterede DNS-system.

 1. IP-adresse lækktest

De fleste af VPN'erne hævder at beskytte din IP-adresse, men virkeligheden er en helt anden. Ifølge en undersøgelse af Android VPN-apps så man det 84% af VPN'erne lækker brugerens rigtige IP-adresse.

For at teste din VPN-tjeneste for IP-adresselækager skal du blot bruge vores IP Læk-testværktøj.

Du skal bemærke, at det er nødvendigt for at teste en VPN-tjeneste for IP-adresselækager, når VPN-forbindelsen er aktiv såvel som når den er i genforbindelsesfasen. De fleste VPN'er vil lække din IP-adresse, mens de genforbindes igen efter en faldet forbindelse.

I tilfælde af at VPN-forbindelsen falder, skal VPN'er have en kill switch, der blokerer al internettrafik fuldstændigt.

Trin til at teste en VPN for IP-adresselækage i genforbindelsesfasen:

 1. Frakobl internettet, mens du holder din VPN tilsluttet og kører.
 2. Når forbindelsen er faldet, skal du igen oprette forbindelse og køre a hurtig-brand IP-testsekvens. Dette kan gøres ved at åbne flere faner på IP-testens webside åben og derefter opdatere hver af dem så hurtigt som muligt.
 3. Når VPN'en er forbundet igen, skal du stoppe med at opdatere og kontrollere testresultaterne.
 4. Hvis din rigtige IP-adresse ses i nogle få faner, har du en lækageforbindelse.

For at forhindre lækager af IP-adresser skal du sørge for at få en sikker VPN. Du kan deaktivere IPv6-tilslutning manuelt på din enhed, hvis du har IPv6-lækager. Bemærk også, at hvis din VPN understøtter IPv6, får du automatisk også en beskyttelse mod IPv4.

 1. WebRTC lækketest

WebRTC er en API-definition, der overvejende ses i webbrowsere som Firefox, Chrome og Opera, som tillader P2P-fildeling sammen med tale- og videochats i en webbrowser uden behov for eksterne plugins eller udvidelser. Der er forskellige plugins til rådighed for at tilføje WebRTC support eksternt til Internet Explorer og andre browsere.

Når din IP-adresse lækker via WebRTC API'er, opstår der en WebRTC-lækage. Du kan teste din VPN for WebRTC-lækage ved at besøge webstedet, Perfect Privacy WebRTC Test.

Du kan deaktivere WebRTC i den browser, du bruger for at forhindre lækage af det. 

VPN-hastighedstest

Sammen med privatlivets fred og sikkerhed, hastighed er også et af de vigtigste aspekter af enhver VPN-tjeneste. Der er mange faktorer, der påvirker VPN-hastigheden. Her er en liste over et par af dem.

 1. Begrænsninger af din internetudbyder

Uanset hvor hurtig din VPN er, vil dens hastighed aldrig være mere end den hastighed, som din internetudbyder leverer. Din internetudbyder styrer den samlede hastighed på dit internet.

 1. Krypteringsniveau 

Når krypteringsniveauet stiger, begynder VPN-hastigheden at blive lavere. L2PT-protokollen er mere sikker end PPTP-protokollen, men har betydelig mindre hastighed. Hvis de fleste af de opgaver, du udfører på internettet, ikke har brug for et højt krypteringsniveau, skal du foretrække at bruge et lavere krypteringsniveau.

 1. Fysisk afstand mellem brugeren og VPN-serveren

Dette er det mest almindelige aspekt, der påvirker VPN-hastighed. Hvis du er i Indien og bruger en VPN-server, der er placeret i USA, bliver du nødt til at håndtere langsommere internethastigheder. Valg af en VPN-tjeneste, hvis server er placeret i din nærhed, vil løse dette problem.

 1. Antal aktive brugere på VPN-serveren

Mange populære VPN-tjenesteudbydere har deres servere overbelastet med brugere, hvilket resulterer i langsomme hastigheder. Før du køber en VPN, skal du sørge for, at de leverer en serverstatusside med information om båndbredde i realtid.

 1. Firewall-indstillinger

Dine firewall-indstillinger må ikke forstyrre VPN-trafikken eller CPU-ydelsen, da det kan påvirke hastigheden i vid udstrækning.

 1. Behandlingen af ​​din enhed

Hver gang en VPN er aktiv på din computer eller mobile enhed, arbejder din enhed konstant i baggrunden for at kryptere og dekryptere kuverterne til information. Dette bruger en betydelig mængde behandlingskraft. Jo hurtigere internethastigheden er, desto mere behov er for behandlingskraft.

Så selvom din VPN er hurtig, og du har en høj standardforbindelse, kan din CPU muligvis aflukke din fulde hastighed.

Besøg webstedet Speedof.me for at teste din VPN for hastighed

Hvad skal du gøre, hvis du har lækage?

Hvis du har VPN-lækager, kan du kontakte VPN's supportteam og prøve at løse problemet. Bortset fra dette kan du skifte til en VPN-service af høj kvalitet, der ikke lækker dine data. VPN-tjenester er generelt målrettet mod uerfarne brugere og lokker dem med deres marketingteknikker.

Her er en liste over VPN'er, som vi anbefaler.

Rangeleverandør Vores score Brugerbedømmelse
Editor's Choice 5.0 / 5
Læs anmeldelse
Find ud af mere Kom igang >> besøg hjemmeside
2 4.9 / 5
Læs anmeldelse
Find ud af mere Kom igang >> besøg hjemmeside
3 4.8 / 5
Læs anmeldelse
Find ud af mere Kom igang >> besøg hjemmeside
4 4.8 / 5
Læs anmeldelse
Find ud af mere Kom igang >> besøg hjemmeside
5 4.7 / 5
Læs anmeldelse
Find ud af mere Kom igang >> besøg hjemmeside

Med disse værktøjer kan du teste din VPN for at sikre dig, at det sikrer dine data og ikke lækker dine oplysninger.

Du kan måske også lide:

 • Sådan gør du en VPN-detekterbar og omgå VPN-blokke
 • De 5 bedste (VERIFIEDE) No-Log VPN'er - sikreste & billigste
 • Hvad er en VPN Kill Switch, og hvorfor skal du bruge en
Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

79 − 71 =

map