IPVanish versus NordVPN-vergelijking – Wat is het beste voor u in 2020?


IPVanish en NordVPN zijn twee bekende VPN-services die hun plaats hebben verdiend in onze beste algemene VPN-ranglijst. Elk van hen beweert snel, flexibel en veilig te zijn - maar welke zal overwinnend uitkomen in een rechtstreekse vergelijking?

Als je hier bent, vraag je je waarschijnlijk precies dat af. We beantwoorden deze vraag graag voor u - blijf rond terwijl we IPVanish en NordVPN tegen elkaar plaatsen in een strijd over verschillende belangrijke categorieën.

Bekijk alles wat u moet weten over deze populaire VPN's IPVanish-beoordeling en NordVPN beoordeling.

Inhoudsopgave

 1. streaming
 2. torrenting
 3. Kosten
 4. Makkelijk te gebruiken
 5. Compatibiliteit
 6. Snelheid
 7. Servers en netwerk
 8. Privacy en beveiliging
 9. Eindoordeel

IPVanish vs NordVPN - De categorieën

Voor deze vergelijking hebben we acht make-or-break VPN-aspecten gekozen.

We beginnen met de streaming en torrenting categorieën, om te achterhalen welke VPN beter is in het omzeilen van regionale beperkingen en het downloaden van torrents.

Vervolgens zullen we kijken naar kosten, makkelijk te gebruiken, en compatibiliteit. Hier zullen we de prijzen, de gebruiksvriendelijkheid en de algemene platformondersteuning van IPVanish en NordVPN vergelijken..

We hebben ook grondige snelheidstests uitgevoerd om de snellere VPN tussen de twee te vinden. U vindt de uiteindelijke resultaten in de snelheid categorie.

Ten slotte zullen we kijken naar server netwerken, privacy, en veiligheid. Met beide VPN's met duizenden servers en kogelvrije versleuteling, zullen deze categorieën zeker worden betwist.

Close call of overtuigende overwinning? We staan ​​op het punt om uit te vinden - laten we kijken welke VPN bovenaan staat!

1. Streaming

In het huidige tijdperk van geografische beperkingen is betrouwbare toegang tot uw favoriete inhoud een must voor veel VPN-gebruikers.

NordVPN is een van de beste keuzes voor streaming, zo niet de beste. Het verdient een perfecte score in onze gedetailleerde Netflix-tests, erin slagen om de blokken te omzeilen voor ONS Netflix, VK, Canada, Frankrijk, Japan, en zelfs Brazilië.

Andere populaire streams die je vrij kunt bekijken met NordVPN zijn onder andere BBC, Hulu, HBO GO, Amazon Prime Video en de lijst gaat maar door. Kan IPVanish concurreren met deze lange lijst?

jammer genoeg niet. Terwijl de US Netflix-catalogus zou op een paar IPVanish-servers moeten werken, het algehele deblokkeerpotentieel is vrij laag met deze VPN. Tijdens onze tests hadden we geen toegang tot te veel streams - BBC was niet toegankelijk, evenals Hulu, Amazon Prime Video en HBO GO.

Streamen met een VPN is een constant veranderend landschap en we zeggen geen van beide VPN's nooit werkt - maar op basis van de resultaten kan IPVanish geen consistente toegang verlenen aan de beste sites die er zijn. Anderzijds heeft NordVPN een uitstekende prestatie in deze categorie. Wat is de reden hierachter??

Simpel gezegd, NordVPN levert extra inspanningen voor probleemloos streamen. Tussen de 5.100+ servers en de automatische SmartPlay DNS-functie, deze provider heeft de technologie en veelzijdigheid die u nodig hebt om bijna alles te bekijken, waar u ook bent.

In vergelijking daarmee, IPVanish biedt niet echt streaming-georiënteerde servers of functies en heeft een kleiner netwerk om mee te spelen. 1.300+ servers is geen slecht nummer, maar omdat de meeste al zijn geblokkeerd door populaire streams, kun je zien waarom IPVanish in deze categorie worstelt.

Winnaar voor streaming: NordVPN

IPVanish zou niet je eerste keuze voor streaming moeten zijn - dat gezegd hebbende, US Netflix is ​​nog steeds binnen het bereik van deze VPN. Voor moeiteloze toegang tot uw favoriete inhoud is NordVPN de betere (en goedkopere) keuze.

Probeer te streamen met NordVPN!

2. Torrenting

Hoewel zowel IPVanish als NordVPN P2P-verkeer ondersteunen, is er een groot verschil in hoe de twee dit benaderen.

IPVanish heeft geen specifiek torrenting-profiel, maar staat in plaats daarvan P2P-verbindingen toe op alle servers. Dit maakt het iets eenvoudiger, omdat voor veilige torrent-sessies je gewoon de VPN moet verbinden zoals je normaal zou doen.

NordVPN gaat de tegenovergestelde route, met een apart P2P-tabblad waar u servers kunt kiezen die zijn geoptimaliseerd voor torrents. Het beste deel - je krijgt er meer dan 4.400 van, wat veel meer is dan het volledige serverrooster van IPVanish.

IPVanish versus NordVPN-vergelijking - Wat is het beste voor u in 2020?

Voor extra functies, beide VPN's bieden SOCKS5-proxy's die kan worden ingesteld met uw torrent-client. Deze proxy's zijn meestal sneller, omdat ze niet worden vertraagd door codering - maar er is een extra beveiligingslaag dankzij geavanceerde authenticatie. Port forwarding wordt niet ondersteund door beide VPN's.

Een nadeel van IPVanish is het DMCA-beleid (Digital Millennium Copyright Act). Als een in de VS gevestigde VPN moet het inbreuk op het auteursrecht serieus nemen en handelen op basis van DMCA-kennisgevingen.

IPVanish versus NordVPN-vergelijking - Wat is het beste voor u in 2020?

De scheidslijnen tussen legale en illegale torrenting zijn vaak vaag en gemakkelijk te misbruiken door auteursrechttrollen, die helaas ongebreideld in de VS lopen. Als zodanig kan het gebruik van IPVanish voor torrenting leiden tot hoofdpijn en zelfs accountopschortingen als je niet oppast.

Het in Panama gevestigde NordVPN heeft een groot voordeel in dat opzicht, omdat het niet hoeft te voldoen aan DMCA-verzoeken.

Winnaar voor Torrenting: NordVPN

Beide VPN's maken torrenting snel en gemakkelijk voor zowel beginners als gevorderden. Dat gezegd hebbende, NordVPN heeft de voorsprong met zijn speciale torrentprofiel en P2P-vriendelijke jurisdictie. IPVanish presteert zeer goed, maar juridische problemen kunnen (in theorie) BitTorrent-gebruikers afsluiten, zelfs als ze zich niet vergissen.

Probeer Torrenting met NordVPN!

3. Kosten

Waar voor je geld is een belangrijk aspect bij het kiezen van je volgende VPN. Zowel IPVanish als NordVPN hebben veel te bieden, maar welke heeft een beter prijskaartje?

Zoals gebruikelijk bij VPN-prijzen, vindt u geen koopje als u op zoek bent naar een maandelijks abonnement. Beide kanshebbers zijn hier even prijzig, maar IPVanish is een beetje lichter op je portemonnee dankzij de extra korting (meestal rond de 15%).

Dingen veranderen met langere plannen. Het eenjarenplan van NordVPN is 41% goedkoper dan wat u maandelijks zou betalen, en een abonnement van twee jaar geeft 58% korting op de uiteindelijke prijs. IPVanish heeft een soortgelijke deal voor zijn jaarplan (momenteel 46% korting), maar dat is het beste wat je krijgt.

Ondertussen, u kunt profiteren van NordVPN's uitstekende driejarige aanbieding met een korting van 70% - gebruik gewoon onze speciale couponcode! Met zo veel krijg je eigenlijk een van de toonaangevende VPN's op de markt voor kleingeld.

Toch wil niet iedereen voor langere tijd een VPN. Als u tussen een maand en een jaar wat middenweg wilt, heeft IPVanish een driemaandsplan met 25% korting - niet de beste deal die u kunt krijgen, maar een beetje flexibeler dan het jaarlijkse alternatief.

Winnaar voor kosten: NordVPN

Met regelmatige grote kortingen op de langere abonnementen, is NordVPN de service om te kopen als u van plan bent een tijdje een VPN te gebruiken. Over het algemeen is IPVanish duurder en biedt het minder waarde voor streaming, maar het abonnement van drie maanden kan voor sommige.

Probeer NordVPN!

4. Gebruiksgemak

Als twee van de beste premium VPN's, zijn IPVanish en NordVPN erop gericht gebruikers een gemakkelijke, probleemloze tijd te bieden. Maar welke hier het beter doet?

Beide VPN's gaan voor een stijlvol, maar functioneel ontwerp. Servers kiezen is eenvoudig dankzij de snelkoppeling menu - IPVanish geeft u ook verschillende vervolgkeuzelijsten als u een specifiek land of stad wilt.

IPVanish versus NordVPN-vergelijking - Wat is het beste voor u in 2020?

NordVPN biedt vergelijkbaar hulpprogramma, maar u krijgt een compacte serverlijst aan de linkerkant van de app.

IPVanish versus NordVPN-vergelijking - Wat is het beste voor u in 2020?

Van de lijst, u kunt snel de snelste server selecteren (bepaald door de app) of kies er handmatig een. U kunt ook overvolle servers vermijden dankzij de extra laadinformatie van de server.

De IPVanish-serverlijst staat op een apart tabblad, maar deze wordt geleverd met een aantal zeer nuttige filters. Hiermee kunt u sorteer servers op land, responstijd, serverbelasting, en favorieten.

IPVanish versus NordVPN-vergelijking - Wat is het beste voor u in 2020?

Beide VPN's brengen u met slechts één klik naar het instellingenmenu. De lijst van NordVPN is iets langer, omdat er meer functies zijn om in of uit te schakelen.

IPVanish versus NordVPN-vergelijking - Wat is het beste voor u in 2020?

IPVanish heeft twee afzonderlijke menu's voor algemene en verbindingsinstellingen. Het totale aantal opties is echter niet zo groot, waardoor deze VPN iets eenvoudiger is op deze afdeling.

IPVanish versus NordVPN-vergelijking - Wat is het beste voor u in 2020?

tenslotte, beide VPN's bieden OpenVPN-configuratiebestanden op hun websites, als u liever een aangepaste installatie uitvoert met een interface van derden.

Winnaar voor gebruiksgemak: NordVPN

U zult niet teleurgesteld zijn met beide VPN's als het gaat om gebruiksgemak. Beide zijn eenvoudig, stabiel en mooi om naar te kijken, maar NordVPN biedt een nettere interface met veel geweldige instellingen.

Probeer NordVPN!

5. Compatibiliteit

IPVanish en NordVPN kunnen op een breed scala aan platforms worden geïnstalleerd. Met uitstekende apps voor alle belangrijke platforms en tal van opties voor handmatige instellingen, moeten we de winnaar hier nader bekijken.

ramen

Als de Windows-app van je VPN je problemen geeft, is het waarschijnlijk niet de moeite waard. Gelukkig laat geen enkele aanbieder in deze vergelijking de bal vallen.

Windows-ondersteuning start vanaf Windows 7 voor zowel IPVanish als NordVPN. Echter, NordVPN heeft een klein voordeel voor oudere versies, waardoor een handmatige configuratie op XP en Vista mogelijk is. IPVanish doet dat niet.

Mac

Mac-compatibiliteit is gelijk tussen IPVanish en NordVPN. Om hun apps te gebruiken, hebt u minimaal de Yosemite (10.10) -versie nodig.

Android

Beide VPN's bieden een speciale app voor verschillende Android-versies. IPVanish is iets beter en gaat zelfs terug tot versie 4.0.3, dus het kan de betere keuze zijn als je een ouder Android-apparaat hebt.

iOS

Uw iOS-apparaat heeft minimaal versie 9.0 nodig om beide apps van VPN uit te voeren. Nog een gelijkspel!

Linux

Beide VPN's kunnen op Linux werken, maar ze zijn gecentreerd rond verschillende distributies. Kies IPVanish als u Ubuntu gebruikt; NordVPN is geschikt voor Debian-gebruikers. Over het algemeen is Linux-ondersteuning tamelijk beperkt tussen deze twee services.

routers

Beide VPN's hebben geweldige tutorials voor DD-WRT en Tomato-routers, maar NordVPN biedt ondersteuning voor een paar extra firmwares. Deze handleidingen kunnen erg handig zijn als je hierin geïnteresseerd bent zelf een VPN-router opzetten.

Vooraf geconfigureerde routers met beide VPN's zijn ook beschikbaar op websites van derden.

Andere platforms

IPVanish werkt op de volgende aanvullende platforms:

 • chromebook
 • Windows telefoon

NordVPN ondersteunt de volgende aanvullende platforms:

 • Browser-extensies (Chrome, Firefox, Opera, Safari, Internet Explorer)
 • braambes
 • Kodi
 • Media- en gameconsoles (via router)
 • Smart TV's (via router)

Winnaar voor compatibiliteit: NordVPN

Zolang uw software niet te verouderd is, zult u geen problemen hebben met beide services. NordVPN ondersteunt meer platforms en heeft ook browserextensies, waardoor het de meest veelzijdige keuze in deze categorie is.

Probeer NordVPN!

6. snelheid

Versleuteling houdt u online veilig, maar het neemt ook je snelheid weg. Daarom is het belangrijk om een ​​consistent snelle VPN te hebben.

VPN-snelheden kunnen sterk variëren afhankelijk van de server die u heeft gekozen. Bovendien, dingen kunnen ondraaglijk langzaam worden als je afstand toevoegt aan de vergelijking.

Zijn IPVanish en NordVPN snel of traag? En welke presteert beter? We hebben servers getest op 10 locaties over de hele wereld om de antwoorden op deze belangrijke vragen te vinden.

Onze tests werden uitgevoerd vanuit Oost-Europa. Ter referentie zijn hier onze download- en uploadsnelheden zonder VPN:

IPVanish versus NordVPN-vergelijking - Wat is het beste voor u in 2020?

Hieronder zie je hoe IPVanish en NordVPN scoorden.

Server Download snelheid (Mbps) Uploadsnelheid (Mbps)
IPVanish NordVPN IPVanish NordVPN
Auto (dichtst) 69,54 70.05 32,63 32.61
Roemenië 64.38 55.90 30,81 34.15
Duitsland 69.33 63.95 30.90 34.53
Verenigd Koninkrijk 68.25 53.72 35,67 24.44
Portugal 50.54 33,93 24.13 30.00
Israël 53.14 34.52 31.09 11.62
Verenigde Staten (New York) 43.44 54.35 22.91 27,61
Verenigde Staten (Los Angeles) 21.39 51.12 15.21 7.77
Japan 0.53 28.09 1.16 2.02
Australië 10.67 24.56 0.35 1.97

De eindresultaten zijn absoluut indrukwekkend. Beide VPN's waren serieus snel in Europa - IPVanish heeft iets betere downloadsnelheden, terwijl NordVPN het voortouw neemt bij het uploaden. Al met al zijn de verschillen te verwaarlozen.

IPVanish wint ook een overtuigende overwinning op de Israel-server, maar daarna gaat het slechter. NordVPN heeft betere resultaten op beide Amerikaanse servers en domineert in de tests in Japan en Australië.

Het belangrijkste probleem: NordVPN presteert veel beter dan IPVanish op servers op afstand. We konden met deze VPN uitstekende snelheden halen, hoewel onze testlocatie duizenden kilometers verwijderd was.

Toch stelt IPVanish niet al te teleur, met uitzondering van de Japanse server. We probeerden van server te veranderen en op verschillende tijdstippen te testen, maar de verbinding bleef vreselijk traag op die locatie. Pech of slechte servers? Hoe dan ook, IPVanish was niet zo consistent als NordVPN.

Winnaar voor snelheid: NordVPN

NordVPN onderscheidt zich met verbluffende snelheden op servers dichtbij en ver weg. De Europese servers van IPVanish hebben onze tests doorstaan, maar deze VPN werd steeds minder efficiënt met afstand.

Probeer NordVPN!

7. Servers en netwerk

Duizenden servers en wereldwijde dekking zijn geweldig nieuws als u uw VPN nodig hebt om flexibel te zijn. Er is een sterk argument voor beide VPN's in deze vergelijking, maar een van hen is hier de duidelijke winnaar.

NordVPN biedt bijna 4.600 standaardservers, waarvan 4.400 P2P ondersteunen. Bovendien krijg je 460+ obfuscated servers, 30 dubbele VPN-servers, 3 ui-over-VPN-servers, en 70+ met speciale IP's, waardoor het totale aantal maar liefst is gestegen 5.100+ servers in 60 landen.

IPVanish versus NordVPN-vergelijking - Wat is het beste voor u in 2020?

Niet veel providers hebben de middelen om dit pakket te verslaan. Het Amerikaanse rooster van NordVPN is bijzonder indrukwekkend - met 1.750+ beschikbare servers in die regio is het geen wonder dat deze VPN een van de beste keuzes is voor toegang tot Amerikaanse inhoud.

Normaal gesproken zouden we IPVanish prijzen voor zijn netwerk van behoorlijke omvang.

IPVanish versus NordVPN-vergelijking - Wat is het beste voor u in 2020?

Maar in vergelijking met NordVPN kun je zien hoe 1.300 servers in 50 landen lijkt ineens niet zo belangrijk. Bovendien mist IPVanish de speciale categorieën die u kunt vinden in de serverlijst van NordVPN.

Toch moeten we rekwisieten geven voor de algehele dekking. IPVanish is vergelijkbaar met NordVPN, tenminste hier.

Winnaar voor servers en netwerk: NordVPN

NordVPN heeft een van de meest grondige servernetwerken op de markt, en dat is te zien. IPVanish is op zichzelf redelijk, maar zet een stap terug in deze vergelijking.

Probeer NordVPN!

8. Privacy en beveiliging

Op het eerste gezicht nemen beide VPN's beveiliging en privacy zeer serieus. Versleuteling is op het punt, en nul datalogging wordt beloofd in het privacybeleid.

Nogmaals, we moeten dieper gaan om te ontdekken welke VPN de overwinning haalt.

Logbeleid

NordVPN heeft een duidelijk voordeel als het gaat om jurisdictie. Het is geregistreerd in Panama - een veilige haven zonder wetten voor het bewaren van gegevens. Hierdoor kan NordVPN een beleid zonder logs garanderen.

Er is meer - Panama maakt geen deel uit van de 5/9/14-Ogen surveillance allianties, die gebruikers beschermt tegen potentiële overheidsspionage. Helaas is dit niet het geval met het in de VS gevestigde IPVanish.

Nu zou dit geen groot probleem moeten zijn, toch? IPVanish werkt immers ook onder een strikt nulregistratiebeleid - maar het record is niet schoon.

In 2016 heeft IPVanish gevoelige gebruikersgegevens overgedragen aan het Department of Homeland Security. De informatie bleek zeer nuttig te zijn in een onderzoek naar kindermishandeling en pornografie dat op dat moment aan de gang was. Gerechtigheid werd inderdaad gediend, maar uiteindelijk had IPVanish gelogen over hun zero-logs claim. Onnodig te zeggen dat mensen niet gelukkig waren.

Het goede nieuws is dat StackPath (de nieuwe IPVanish-eigenaar sinds 2017) enkele broodnodige wijzigingen in de service heeft geïntroduceerd, en vandaag zou deze VPN echt vlekkeloze privacy moeten bieden. Deze garantie moet echter nog worden getest.

Versleuteling en protocollen

Beide VPN's implementeren AES-256-codering, wat geweldig nieuws is voor degenen die zich met beveiliging bezighouden. 256-bit encryptie wordt als extreem sterk en vrijwel onbreekbaar beschouwd.

NordVPN neemt een extra stap door toe te voegen Perfect Forward Secrecy aan de mix. Kort gezegd betekent dit dat uw VPN-sessies nog veiliger zijn met dynamische coderingssleutels in plaats van statische.

Het OpenVPN-protocol wordt intensief gebruikt door beide services. Als industriestandaard kunt u native ondersteuning hiervoor vinden in de Windows-, Mac- en Android-apps. IKEv2 / IPSec is ook beschikbaar.

Naast OpenVPN en IKEv2 / IPSec, IPVanish werkt met PPTP en L2TP / IPSec.

Beveiligingsfuncties

NordVPN heeft een heel arsenaal aan beveiligingsfuncties. De eigen CyberSec-suite biedt advertentieblokkering en anti-malwarebescherming. Je krijgt ook twee verschillende kill-schakelaars en aangepaste DNS-instellingen, met de optie om uw voorkeurs-DNS of die van NordVPN te gebruiken. Dubbele VPN-servers zijn ook inbegrepen.

IPVanish loopt niet ver achter, maar biedt niet hetzelfde diepgangsniveau. De kill-schakelaar is er, maar je krijgt er maar één voor je hele verbinding - NordVPN heeft een tweede voor specifieke apps. De DNS-lekbescherming is ook eenvoudig vergeleken met het aanbod van NordVPN, omdat u geen eigen DNS-instellingen kunt invoeren.

IPVanish versus NordVPN-vergelijking - Wat is het beste voor u in 2020?

Op zijn kop, Met IPVanish kunt u eenvoudig schakelen tussen OpenVPN-poortnummers, en er is een verduisteringsfunctie. Extra stealth is vaak nodig in landen met zware internetcensuur - dat gezegd hebbende, onthoud dat IPVanish momenteel geblokkeerd is in China.

Als u een VPN wilt die ook in China werkt, is NordVPN de perfecte keuze. Net als IPVanish biedt het ook extra obfuscation - maar hier krijg je honderden speciale servers.

IPVanish versus NordVPN-vergelijking - Wat is het beste voor u in 2020?

Deze geavanceerde instelling mag alleen worden gebruikt wanneer u deze nodig hebt, omdat de standaardservers niet beschikbaar zijn in de modus Obfuscated.

Winnaar voor beveiliging en privacy: NordVPN

IPVanish heeft robuuste codering en veel beveiligingsfuncties, maar de Amerikaanse jurisdictie kan een probleem zijn voor privacybewuste mensen. NordVPN komt in elk aspect van deze categorie naar voren en behaalt een overtuigende overwinning.

Probeer NordVPN!

9. Eindoordeel

Een schone weg voor NordVPN - IPVanish voert een fatsoenlijke strijd, maar het loopt achter in elk van onze acht vergelijkingen. Wat u ook zoekt, NordVPN zal het waarschijnlijk beter doen dan zijn concurrent.

NordVPN heeft een belangrijke voorsprong voor streaming, met een enorm servernetwerk en consistent hoge snelheden. Het laat ook nul twijfels over privacy en veiligheid - iets dat IPVanish niet bereikt.

Het is voor elke provider moeilijk om in te gaan tegen NordVPN. IPVanish is niet noodzakelijk een slechte service - het is snel, gepolijst en heeft veel te bieden. Al met al een geweldig alternatief om te overwegen als je niet al te geïnteresseerd bent in streaming.

Maar de bottom line is duidelijk. NordVPN bewijst de grotere en betere service in deze vergelijking, waardoor u veel meer waar voor uw geld krijgt.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

11 − 4 =

map