Hoe in te pakken voor een reis (en uw zenuwen op afstand te houden)


Je bent niet gestopt met praten over je komende reis sinds je je ticket hebt geboekt, maar de gedachte aan inpakken is je mojo doden. We begrijpen het; verpakking kan ontmoedigend zijn. Het is geen wonder dat zoveel mensen het tot het laatste moment afzetten. Het is niet alleen wat je moet inpakken, het is ook hoe je moet inpakken. Naast de doorvoer is inpakken waarschijnlijk de grootste zorg voor reizigers. Maar maak je geen zorgen! We zijn hier om je angst te verlichten en je te helpen je voor te bereiden op die geweldige reis.

Hoe in te pakken voor een reis (en uw zenuwen op afstand te houden)

1. Kies uw bagage zorgvuldig

Reist u naar een hotel en maakt u het leeg bij het zwembad? Of ga je backpacken door steden en dorpen? Het kiezen van de juiste bagage is cruciaal bij het inpakken. U wilt iets dat u kunt identificeren (stel u voor dat u probeert uw zwarte koffer te vinden tussen alle andere zwarte koffers bij bagageclaim) en iets dat niet te moeilijk zal zijn om te dragen. Een rollende koffer is perfect als je op verharde wegen en trottoirs bent, maar een rugzak - met goede rugondersteuning - is beter als je van plek naar plek toert en springt. Welke tas u ook kiest, zorg ervoor dat hij duurzaam is en niet op zijn laatste been zit. Je wilt niet dat je al je spullen opraapt wanneer je tas plotseling opengaat.

Hoe in te pakken voor een reis (en uw zenuwen op afstand te houden)

2. Schrijf een lijst met wat u nodig heeft

Dit is waarschijnlijk het meest ontmoedigende deel van het inpakken, vooral voor degenen die niet de meest georganiseerde zijn. Maar zelfs als lijsten geen dagelijkse gewoonte van u zijn, moet u er zeker een voor uw reis schrijven. Het hebben van een lijst zorgt ervoor dat je niets achterlaat en het is ook een goede referentie voor het bijhouden van alles tijdens je reis. Denk aan elk item dat u nodig heeft. Heb je een jas nodig voor het koude weer? Biedt de plaats waar u verblijft lakens? Kun je er toiletartikelen kopen of moet je die zelf meenemen? Doorloop elke stap van de reis in je hoofd en schrijf alles op wat je nodig hebt vanaf het moment dat je in dat vliegtuig stapt tot je terug naar huis gaat. Vergeet niet de medicijnen of zalven te vermelden die u nodig heeft. Als de ruimte op is, ga je door elk item en kruis je alles af waar je zonder kunt leven, wat me naar mijn volgende tip leidt ...

Hoe in te pakken voor een reis (en uw zenuwen op afstand te houden)

3. Houd het tot een minimum beperkt

Dat tweede sweatshirt of derde paar slippers is waarschijnlijk niet nodig. Vooral als u van plaats naar plaats gaat, is niets vervelender dan meer bagage vervoeren dan nodig is. We zijn allemaal schuldig aan teveel inpakken, maar de realiteit is dat we alleen het absolute minimum nodig hebben. Voordat je iets in je koffer stopt, vraag je jezelf gewoon af: "Zal ik dit echt gebruiken?" Als het antwoord nee is, pak het dan niet in.

Hoe in te pakken voor een reis (en uw zenuwen op afstand te houden)

4. Rol al uw kleding op

Terwijl we het hebben over minimaliseren, laten we het hebben over consolideren. Rollende kleding bespaart meer ruimte dan vouwen, en een verdubbeling van de ruimte - zoals sokken in je schoenen - kan tonnen ruimte in je koffer besparen. Vacuümzakken zijn ook een ongelooflijke ruimtebesparend. Als u tijdens uw reis geen toegang heeft tot een stofzuiger, kunt u overwegen compressiezakken te kopen waarvoor u geen stofzuiger nodig hebt.

Hoe in te pakken voor een reis (en uw zenuwen op afstand te houden)

5. Verzamel uw documenten

De reden dat het inpakken zo ontmoedigend is, is dat we bang zijn dat we iets zullen vergeten. Vaak kun je je reis doorkomen zonder dat ene item dat je bent vergeten, maar als het gaat om je identiteit (bijvoorbeeld je rijbewijs of paspoort), kun je dat niet vergeten. E-mail uzelf kopieën van uw documenten, zodat u er toegang toe hebt voor het geval er iets gebeurt. Controleer of uw paspoort ten minste zes maanden de tijd heeft voordat het verloopt (anders kunt u er niet mee vliegen). Terwijl u bezig bent, controleert u of het land dat u bezoekt geen visum van een reiziger nodig heeft. Afhankelijk van waar u vliegt, kunt u een bezoekersvisum aan de grens krijgen, maar andere landen hebben mogelijk een vooraf verkregen visum nodig voordat u landt. Het is het beste om te controleren welke documenten je nodig hebt op het moment dat je je ticket boekt. Op die manier heeft u voldoende tijd om alle informatie bij te werken of documenten te verkrijgen indien nodig.

Hoe in te pakken voor een reis (en uw zenuwen op afstand te houden)

6. Houd uw spullen veilig

Wie heeft er niet gedacht aan de mogelijkheid om hun bagage te verliezen tijdens het reizen? Helaas raakt bagage kwijt of gestolen. De beste manier om dit te voorkomen is om uw bagage altijd bij de hand te houden. Als je alles in een handbagage kunt pakken, doe dat dan. Maar als u uw tas moet inchecken, overweeg dan een bagagebandje zodat u kunt zien of er met uw bagage is geknoeid. Hetzelfde principe is van toepassing op uw elektronische apparaten - houd ze altijd bij u. Als je tijdens je reis openbare wifi wilt gebruiken (in het vliegtuig of op je bestemming), wil je jezelf ook beschermen tegen hackers en virussen. Het laatste wat je wilt is om je creditcard of identiteitskaart te laten stelen terwijl je geacht wordt te ontspannen en plezier te hebben. Een VPN kan u beschermen en uw informatie beveiligen, zelfs als u openbare WiFI gebruikt. (Weet niet hoe een VPN werkt? Lees dit.) Als u op weg bent naar een land met internetbeperkingen (zoals China, Vietnam en Thailand om er een paar te noemen), moet u koop vooraf een VPN om toegang te krijgen tot bepaalde websites. Onze top aanbevolen VPN's zijn perfect om ervoor te zorgen dat uw identiteit en informatie veilig blijven terwijl u reist en verkent.

Rank Provider Onze score Gebruikersbeoordeling
Bewerkers keuze 5,0 / 5
Beoordeling lezen
Meer te weten komen Begin >> Bezoek site
2 4,9 / 5
Beoordeling lezen
Meer te weten komen Begin >> Bezoek site
3 4.8 / 5
Beoordeling lezen
Meer te weten komen Begin >> Bezoek site
4 4.8 / 5
Beoordeling lezen
Meer te weten komen Begin >> Bezoek site
5 4,7 / 5
Beoordeling lezen
Meer te weten komen Begin >> Bezoek site

Niets kan je opwinding vóór een reis zoals inpakken dempen, maar door je van tevoren voor te bereiden en ervoor te zorgen dat je items veilig blijven, zul je zeker een geweldige en soepele reis hebben. Gelukkig reizen!

Ken je een vriend die op reis is? Deel dit met hen op Facebook of Twitter.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

19 − 13 =

map