BullGuard – Bescherming van uw computers, thuisnetwerken, smartphones, tablets en, nog belangrijker, u!


Nu cybercriminelen steeds geavanceerder worden in de toegang tot al onze verbonden apparaten en persoonlijke gegevens, kan de traditionele antivirusbenadering de constante opkomst van nieuwe bedreigingen gewoon niet bijhouden. We spraken met BullGuard's CEO Paul Lipman om te praten over hun volgende generatie engine en hoe het voortdurend leert deze kwaadaardige bestanden te identificeren om onze apparaten, identiteiten en families veilig te houden.

Vertel ons een beetje over uw cybersecurity-achtergrond en uw huidige positie bij BullGuard.

Ik vind cybersecurity voortdurend fascinerend en uitdagend! Ik ben al meer dan tien jaar actief in bedrijven die zich richten op de beveiliging van eindpunten van consumenten tot cloudbeveiliging voor ondernemingen. Ik ben een paar jaar geleden bij BullGuard begonnen met het uitdrukkelijke doel om het mee te nemen naar de nieuwe, opkomende en belangrijke markt voor cyberbeveiliging voor de consument thuis.

Wat zijn enkele van de belangrijkste online bedreigingen van vandaag en hoe kunnen ze mogelijk een computer of netwerk in gevaar brengen?

Waarschijnlijk is de belangrijkste online bedreiging voor de computers van consumenten, en in toenemende mate andere verbonden apparaten, ransomware, wanneer een cybercrimineel een apparaat hackt, een gebruiker van zijn eigen gegevens codeert of blokkeert en een losgeld eist om deze terug te geven. Hoewel de meeste mensen niet zullen bezwijken voor ransomware-bedreigingen omdat ze hun gegevens herstellen vanaf een back-up of de cloud, is het nog steeds zeer lucratief en bijna onmogelijk te traceren. De traditionele antivirusbenadering is eenvoudigweg niet bij te houden, omdat de combinatie van een zero-day-aanval met een ransomware-payload zeer uitdagend is om te voorkomen, en ik zal een beetje later spreken over hoe we dat doen bij BullGuard.

Ik denk dat de andere belangrijke, opkomende online bedreiging aanvallen op het internet der dingen zijn, zoals smartphones, verbonden babyfoons, thermostaten, muzieksystemen, enz. De meeste van deze producten hebben weinig tot geen beveiliging, waardoor ze wijd open springen voor kwaadwillende toegang tot het thuisnetwerk. In onze laboratoria hebben we zelfs gezien dat hackers in alarmsystemen thuis kwamen en deze op afstand uitschakelen. Helaas gaan we hier meer van zien.

BullGuard - Bescherming van uw computers, thuisnetwerken, smartphones, tablets en, nog belangrijker, u!

Welke producten biedt BullGuard om de computers en informatie van gebruikers veilig te houden?

Onze producten voor de pc, smartphone en tablet variëren van de lichtste antivirusprogramma's tot een volledig uitgeruste internetbeveiligingssuite met identiteitsbescherming, ouderlijk toezicht, technologieën voor het verbeteren en optimaliseren van pc-prestaties en het scannen van volledige netwerken op potentieel kwetsbaarheden en bedreigingen.

We bieden ook Dojo van BullGuard (https://dojo.bullguard.com/) waarmee thuisnetwerken en alle verbonden apparaten worden beveiligd, ongeacht wat die apparaten kunnen zijn. Dus zelfs een verbonden smart lock, slimme thermostaat, etc. is beschermd tegen aanvallen.

BullGuard - Bescherming van uw computers, thuisnetwerken, smartphones, tablets en, nog belangrijker, u!

Ik merk dat veel van uw suites zowel anti-malware software als een firewall bevatten. Wat zijn de verschillen tussen de twee en waarom een ​​gebruiker beide nodig zou hebben?

Firewalls en anti-malware software dienen verschillende doeleinden. De beste analogie is een gesloten poort aan de voorkant van uw woning en vervolgens een slot op de voordeur van uw huis. Je wilt de slechteriken bij de poort stoppen, maar als ze er doorkomen, wil je ze zeker voor de deur stoppen. Een firewall is de vergrendelde poort aan de voorkant, de scheidsrechter van goed verkeer / slecht verkeer dat de pc binnenkomt en verlaat en het blokkeert inkomende verbindingen van kwaadaardige IP-adressen. Er zijn echter manieren waarop kwaadaardige bestanden en processen een firewall kunnen omzeilen, zoals een e-mail met een kwaadaardige bijlage, een geïnfecteerde USB-stick of een gedownload programma dat legitiem lijkt maar geïnfecteerd is. De anti-malware component is de afgesloten voordeur die deze bestanden detecteert en ze dood in hun tracks stopt. Je hebt dus echt beide beschermingslagen nodig.

Hoe beschermt BullGuard's Identify Protection de persoonlijke gegevens van klanten?

We beschermen u op verschillende manieren tegen identiteitsdiefstal. De meest voor de hand liggende is om contact op te nemen met ratingbureaus om ervoor te zorgen dat er geen ongeautoriseerde accounts op uw naam worden geopend. We kijken ook naar uitgaande verbindingen om ervoor te zorgen dat wanneer u bent verbonden met uw bank, u bent verbonden met de legitieme site van uw bank en niet met een phishing- of kwaadaardige site die uw gegevens en identiteit kan stelen. Voor het ongetrainde oog zien de fax- en authentieke sites er volledig identiek uit, maar BullGuard kan ze identificeren en blokkeren.

Daarnaast zijn er op het dark web forums waar cybercriminelen gestolen identiteiten verhandelen. We scannen deze forums voortdurend op uw sofinummer, creditcardnummers, bankrekeningnummers en andere privégegevens om te controleren of uw identiteit is aangetast.

Hoe verbetert Game Booster de game-ervaring?

We ontdekten dat mensen tijdens het spelen hun antivirusprogramma's uitzetten om de prestaties van hun computer te maximaliseren. Het liet hun pc echter onbeschermd achter en als je zoiets als mijn kinderen bent, speel je games voor buitensporige tijdspannes. Game Booster houdt het antivirusprogramma actief, maar beperkt de hoeveelheid verwerkingskracht die het en andere actieve applicaties gebruiken, zodat het spelen van games het maximale mogelijke computerkracht krijgt. Wat we tijdens het testen hebben gevonden, is dat zelfs met de antivirusbescherming een systeem met Game Booster het spelen van games beter maximaliseerde dan een systeem zonder. We kunnen onze klanten dus de verbeterde spelervaring bieden terwijl we de bescherming van BullGuard-software toevoegen.

BullGuard - Bescherming van uw computers, thuisnetwerken, smartphones, tablets en, nog belangrijker, u!

Wat zijn enkele functies van uw module Ouderlijk toezicht? Welke 'mazen' hebben internetbewuste kinderen gebruikt om andere programma's voor ouderlijk toezicht te omzeilen en hoe zijn ze afgesloten??

Grote vraag! Onze module voor ouderlijk toezicht heeft een geavanceerde reeks controles waarmee ouders regels kunnen instellen en handhaven, maar het komt eigenlijk neer op in wezen 3 dingen:

  1. De tijd en het gebruik van een pc regelen. Ouders weten mogelijk niet dat hun kind tot 3 uur 's ochtends op de computer zit. Nu kunnen ze bepalen hoe lang een kind de pc kan gebruiken en internetgebruik en specifieke toepassingen beperken tot bepaalde tijdstippen van de dag. Dus een ouder kan zeggen: "OK, je kunt de pc gebruiken, maar er is geen internet na 22.00 uur", of "Je kunt alleen de volgende spellen spelen binnen een bepaald tijdvenster".
  2. Inhoud filteren. Ouders kunnen de toegang beperken door categorieën, zoals inhoud voor volwassenen, gokken, aanzetten tot haat of drugsgerelateerde inhoud. Bovendien kunnen applicaties zoals gewelddadige games op de zwarte lijst worden geplaatst, zodat ze niet kunnen worden geïnstalleerd of uitgevoerd vanaf de pc.
  3. Gaten dichten. Een computerbewust kind kan ouderlijk toezicht deactiveren of zelfs verwijderen. Het voorkomen van deactivering is eenvoudig door een wachtwoord te vereisen dat nodig is om de instellingen voor ouderlijk toezicht te wijzigen. Om te voorkomen dat de software wordt verwijderd, raden we ouders aan om hun kinderen een niet-beheerdersaccount in te stellen, zodat het kind alles kan doen wat het moet doen, maar de software niet kan verwijderen. In het verleden kon een echt slim kind een VPN downloaden om toegang te krijgen tot ongepaste inhoud. Met onze software kunnen ouders de installatie en het gebruik van VPN's op een zwarte lijst zetten en beperkingen instellen op een manier die niet kan worden gewijzigd.

Wat zijn zero-day bedreigingen en hoe beschermt BullGuard hiertegen?

Een zero-day-bedreiging is een bedreiging die nog nooit eerder is gezien, waardoor het uiterst gevaarlijk is omdat er geen bekende bestandshandtekening is om te herkennen en te verhelpen.

Daarom kijkt onze gedragsmotor (in de branche een next-generation engine genoemd) ook naar gedragskenmerken. Probeert een bestand naar het register te schrijven, probeert het coderingsgedrag, neemt het een buitensporige hoeveelheid geheugen of CPU in beslag? Heeft het geprobeerd toegang te krijgen tot bepaalde beschermde delen van het bestandssysteem? Als dit het geval is, plaatsen we het onmiddellijk in quarantaine en voorkomen we dat het wordt uitgevoerd. En niet alleen op uw machine, maar ook op die van onze miljoenen klanten over de hele wereld.

We verzamelen ook enorme hoeveelheden gegevens van honeypots die we hebben opgezet en delen monsters met verschillende leveranciers in de industrie, dus onze zeer uitgebreide machine-infrastructuur leert voortdurend onderscheid te maken tussen de kenmerken van goede bestanden versus de kenmerken van kwaadaardige bestanden. Dit is hoe we zero-day-bedreigingen een stap voor blijven.

De invloed van al deze processen op de achtergrond heeft invloed op de snelheid of prestaties van een computer?

Helemaal niet. De engine voor kerngedrag die lokaal op de pc wordt uitgevoerd, is extreem licht qua gebruikte bronnen. Het systeem waar ik het over had, kijkt naar miljoenen, miljarden datapunten op duizenden servers en virtuele servers en de machine learning-infrastructuur die de modellen voortdurend leert en verbetert en bijwerkt - al dat zware werk draait op de cloud.

Welke producten biedt u aan voor mobiele telefoons en tablets?

Onze producten voor mobiele telefoons en tablets omvatten anti-malware, anti-phishing, prestatie-optimalisatie, alsmede apparaatlocatie, detectie en vergrendeling. We hebben nieuwe producten met extra mogelijkheden in de zeer nabije toekomst. We willen u beschermen hoe u ook bent verbonden.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

70 − 65 =

map