Alles wat u moet weten over ICO


Wat is een ICO?

Initial Coin Offers (ICO) is een ongereguleerd alternatief middel voor crowdfunding gebaseerd op nieuwe digitale cryptocurrencies die buiten het traditionele financiële systeem zijn ontstaan. Het groeide onlangs in populariteit om een ​​belangrijke bron van kapitaal voor start-ups te worden.

Sinds de eerste set ICO's - gehouden door Omni Layer (formeel Mastercoin) in 2013 en Ethereum in 2014 - voltooid, volgden er nog veel meer.

Alleen al dit jaar werd meer dan $ 3,2 miljard opgehaald uit de verkoop van digitale valuta aan investeerders. Dit model helpt veel projecten en startups om de benodigde financiering te krijgen om hun bedrijf te starten.

Twee opkomende startups, Filecoin en Tezos, hebben momenteel het grootste muntenaanbod tot nu toe van respectievelijk $ 257 miljoen en $ 232 miljoen.

Hoe werkt ICO??

Start-ups zamelen geld in door hun eigen digitale valuta genaamd tokens te maken en te verkopen. De tokens zijn qua make-up en kenmerken vergelijkbaar met gevestigde digitale valuta's zoals Bitcoin en Ether.

Uw eigen digitale valuta maken en een ICO initiëren is niet zo ingewikkeld als het lijkt. ICO's vinden meestal plaats op het Ethereum-netwerk, de leidende blockchain (de technologie achter digitale valuta) en platform voor ICO's.

De software achter zowel Ethereum als Bitcoin is open source, wat betekent de broncode is gratis beschikbaar voor iedereen om zijn eigen digitale valuta te wijzigen en aan te maken met behulp van het Ethereum Smart Contract.

Dit is een computerprotocol dat de overdracht van digitale activa tussen partijen mogelijk maakt onder de overeengekomen handelsvoorwaarden. Als je je niet comfortabel voelt met code, zijn er bedrijven die dit voor een kleine vergoeding voor je willen doen.

Investeerders kopen meestal de nieuwe munten of tokens door de ontwikkelaars Bitcoin of Ether te sturen - de digitale valuta binnen het Ethereum-netwerk. De gekochte tokens worden uitsluitend gebruikt op een computerservice die de ontwikkelaars bouwen of beloven te bouwen.

Een startup-filmstreamingservice kan bijvoorbeeld abonnementstokens vóór de lancering aan het publiek verkopen en klanten verzamelen die gemotiveerd zijn om de service te promoten zodra deze live gaat.

Maar investeerders overhalen om uw token of munt te kopen met een belofte van toekomstige waarde is meestal het moeilijke deel, en veel start-ups gaan failliet voordat ze iets waard zijn.

Waarom investeren mensen in deze munten?

ICO-fondsenwervers beloven tokenhouders toegang tot een toekomstig online service- of applicatieplatform.

De tokens die ze verkopen, worden gebruikt als toegangsbewijs voor het platform. In vrijwel alle gevallen worden er geen concrete producten of diensten aangeboden, alleen een belofte.

Bovendien investeren mensen in munten omdat ze hopen dat de waarde zal waarderen zodra de door de ontwikkelaars beloofde diensten zijn voltooid, waardoor er vraag naar de tokens ontstaat.

Alles wat u moet weten over ICO

Wat is de relatie tussen IPO en ICO?

Hoewel geïnspireerd door Initial Public Offerings (IPO), is Initial Coin Offers (ICO) in werkelijkheid anders.

ICO's bieden beleggers geen eigendom van aandelen en de meeste, zo niet alle, projecten achter ICO's hebben geen daadwerkelijk functioneel product of dienst.

niettegenstaande, ICO's zijn een goedkoper alternatief voor IPO's omdat ze niet afhankelijk zijn van effectenbeurzen en het bijbehorende rigoureuze papierwerk.

U kunt met ICO's meer geld inzamelen als start-up dan ooit bij een beurs of venture capitalists.

Zijn ICO's legaal of oplichterij?

Omdat wetten moeite hebben gelijke tred te houden met de technologische vooruitgang, zijn lacunes in de regelgeving onvermijdelijk.

Dit is duidelijk het geval bij ICO's in de meeste landen, behalve in China en Zuid-Korea waar ze volledig zijn verboden.

Sommige landen, zoals de VS en het VK, zijn dat de regulering van het toezicht op ICO's op dezelfde manier verbeteren als hoe ze aandelen en obligaties reguleren. In de tussentijd hebben ICO-fondsenwervers en beleggers echter een velddag.

ICO's kunnen voor verschillende activiteiten worden gebruikt, van startup fondsenwerving en bedrijfsfinanciering tot regelrechte fraude. Het kan voor de gemiddelde belegger moeilijk zijn om due diligence uit te voeren op ICO-projecten en potentiële kansen te onderscheiden van 'grab-the-money-and-run'-regelingen.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) waarschuwde beleggers ervoor te oppassen dat oplichters ICO's gebruiken voor het uitvoeren van 'pump and dump'-regelingen.

Dit is waar de oplichters de prijs van een token kunstmatig opblazen door middel van misleidende positieve verklaringen om uit te verkopen nadat de prijs is "opgepompt" door de koopwaanzin die ze creëren.

Zodra de exploitanten van de regeling hun overgewaardeerde tokens 'dumpen', daalt de prijs en verliezen beleggers hun geld.

Alles wat u moet weten over ICO

Wat zeggen financiële bedrijven over ICO's??

Hou ervan of haat het, het wordt voor institutionele beleggers steeds moeilijker om digitale valuta te negeren. De meeste financiële bedrijven beginnen manieren te verkennen om gebruik te maken van blockchain-technologie. Er is een groeiende interesse en druk van klanten om de digitale munten te volgen en zelfs te verhandelen.

Volgens rapporten overlegt Goldman Sachs bijvoorbeeld met cryptocurrency-experts om een ​​Bitcoin-handelsonderneming te starten. Een woordvoerder van het bedrijf, Tiffany Galvin, zei: "In reactie op de belangstelling van klanten voor digitale valuta, onderzoeken we hoe we hen het beste in de ruimte kunnen bedienen."

Maar in een verrassend afwijkende beweging noemde JPMorgan Chase CEO Jamie Dimon Bitcoin een fraude, hoewel zijn bank nog steeds Bitcoin-prijzen citeert. Volgens Reuters zei Dimon dat “je geen bedrijf kunt hebben waar mensen uit het niets een valuta kunnen verzinnen en denken dat mensen die het kopen echt slim zijn. Als JPMorgan-handelaren cryptovaluta's verhandelden, zou ik ze om twee redenen ontslaan, om twee redenen: het is tegen onze regels en ze zijn dom en beide zijn gevaarlijk. "

Anderen zoals Chris Dixon van Andreessen Horowitz (een Amerikaans durfkapitaalbedrijf) beweren dat tokens kunnen een model bieden voor het creëren van open, gedecentraliseerde netwerken en gedeelde computerbronnen (computer, databases en bestandsopslag), wat volgens Chris zou kunnen helpen de centralisatie van internet om te keren.

Moet ik investeren in ICO?

Denk goed na voordat u in een ICO investeert. Het is meestal niet zo eenvoudig om de levensvatbaarheid van projecten te beoordelen vanuit een zakelijk en technologisch oogpunt.

Veel ICO-emittenten beloven onredelijk rendement, hoewel veel beleggers helemaal naar de bank hebben gelachen terwijl sommige munten in waarde explodeerden. Volgens deskundigen wordt de markt echter nog steeds gekenmerkt door enorme volatiliteit.

Dit is de reden waarom sommigen een beroep doen op toezichthouders om de grote stok van onverantwoordelijke ICO's te hanteren. Aangezien er voorlopig niet veel verhaal is, is de waarschijnlijke uitkomst dat beleggers geld verliezen als het mis gaat.

Het is daarom verstandig, zoals gewoonlijk, om pleeg nooit meer geld dan u zich kunt veroorloven te verliezen.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

74 + = 78

map