5 lessen die John Barlow de wereld heeft geleerd


Deze week, Grateful Dead-tekstschrijver en digitale rechtenactivist, John Perry Barlow is overleden. Hoewel we rouwen om het verlies van een groot visionair, zullen we ons zijn lessen over vrijheid van meningsuiting, persoonlijke groei en marketingtactieken voor altijd herinneren.

Hier zijn vijf lessen die we hebben geleerd van de digitale rechtenactivist.

1. Vrijheid van meningsuiting is belangrijk

Barlow geloofde dat de wereld een plaats zou moeten zijn waar “iedereen mag binnenkomen zonder voorrecht of vooroordeel verleend door ras, economische macht, militaire macht of geboortestation… een wereld waar iedereen, waar dan ook, zijn of haar overtuigingen kan uiten, hoe uniek ook , zonder angst gedwongen te worden tot stilte of conformiteit. ”

Dit is waarschijnlijk te wijten aan de bescheiden levensstijl van Barlow op een veeboerderij. Hier ontwikkelde zich het idee om vrij te zijn en een open ruimte voor jezelf te hebben.

Barlow was een voorstander van netneutraliteit en geloofde dat het internet was waar mensen openlijk konden spreken, met die grote open ruimte zoals hij deed op de ranch.

Zoals hij zelf zei: “er is veel ruimte om jezelf te definiëren. Je kunt letterlijk jezelf verzinnen. '

2. Mensen waarderen bekendheid

Barlow was niet alleen gepassioneerd door zelfontwikkeling via internet, maar geloofde dat het de beste marketingstrategie was om zijn digitale producten voor de wereld te laten zien en horen..

Als tekstschrijver voor de Grateful Dead-rockband, Barlow ontwikkelde een marketingstrategie waarin hij mensen de concerten van de Grateful Dead liet opstarten, zodat mensen meer vertrouwd raakten en naar de muziek kwamen waar ze van hielden te houden.

Hij geloofde dat het geheim van marketing lag in de beschikbaarheid en bekendheid van het product.

3. Leef vrij en zonder angst

In 1990, Barlow nam een ​​standpunt in tegen de regering en creëerde de non-profit organisatie Electronic Frontier Foundation (EFF).

Hier vocht hij tegen de regering voor die van het individu vrijheid van meningsuiting en persoonlijke vrijheden.

Hij geloofde dat mensen moeten de gelegenheid krijgen zich vrijelijk te uiten en dat internet hiervoor een geweldige plek was. Daarom ging hij tot het uiterste om dit te doen.

4. Beveiliging is belangrijk

Hoewel Barlow sterk geloofde in internet en al het goede dat internet te bieden had, hij was niet blind voor de duisternis van internet.

Hij geloofde dat mensen veilige communicatiemethoden nodig hadden. Daarom heeft hij, als onderdeel van het EVF, beveiligingsmaatregelen geboden door middel van tips, tools, how-tos, tutorials en software voor veiligere online communicatie.

5. Kom op voor waar je in gelooft

Barlow geloofde in een open internet, een gratis internet, en hij hield dat geloof tot hij stierf. Hij nam een ​​standpunt in tegen de regering en autoriteiten voor wat hij dacht dat juist was.

Het is door de kracht en de houding van Barlow bij de overheid dat we vandaag de dag over de veiligheid, beveiliging en gratis muziek en films beschikken om te luisteren en te kijken.

Vandaag, omdat hij dat niet langer kan, moeten we onszelf opstellen en opkomen voor wat we geloven, net zoals hij ons heeft geleerd te doen.

Er moet iemand van je vrienden of familie zijn die het verdient te weten wat John deed voor onze internetvrijheid. Deel dit bericht om ze te laten weten.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

98 − 96 =

map